NEOFLAVON 120 (120TABL)

ARTIKELNUMMER: 4279014 Categorieën: ,

 29,53  28,05

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Neoflavon is een vasoprotector. Het verhoogt de veerkracht en de weerstand van kleine bloedvaten.
Neoflavon is geïndiceerd bij volwassenen: voor de behandeling van symptomen die verband houden met chronische veneuze insufficiëntie van de onderste ledematen, zoals zware en/of gezwollen benen, pijn en nachtelijke krampen in de benen. Voor de behandeling van functionele symptomen die verband houden met acute hemorroïdale crisis, zoals pijn, bloeding en zwelling in de anale streek.

Gebruik: 

Volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar:
Chronische veneuze insufficiëntie: de aanbevolen dosis voor volwassenen is 2 tabletten per dag, bij voorkeur 1 tablet bij het middageten en 1 tablet bij het avondeten.

Acute hemorroïdale crisis: tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling is de aanbevolen dosis voor volwassenen 2 keer per dag 3 tabletten (6 tabletten per dag). De volgende 3 dagen is de dosis 2 keer per dag 2 tabletten (4 tabletten per dag). Als onderhoudsbehandeling is de dosis 2 keer per dag 1 tablet. Tabletten moeten bij de maaltijd worden ingenomen.

Zwangerschap/borstvoeding: 

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Als algemene voorzorgsmaatregel verdient het de voorkeur om het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode te vermijden. Wegens gebrek aan gegevens over de uitscheiding in moedermelk wordt het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de borstvoedingsperiode niet aanbevolen.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn gemicroniseerde flavonoïden die diosmine en andere in hesperidine uitgedrukte flavonoïden bevatten. Elke filmomhulde tablet bevat 500 mg gemicroniseerde flavonoïden die 450 mg diosmine en 50 mg andere in hesperidine uitgedrukte flavonoïden bevatten.
De andere stoffen in dit middel zijn: magnesiumstearaat – talk – maïszetmeel – gelatine – microkristallijne cellulose – Omhulsel van de tablet: rood ijzeroxide (E172) – geel ijzeroxide (E172) – macrogol 3350 – gedeeltelijk gehydrolyseerde poly(vinylalcohol) – titaandioxide (E171) – talk.

Aanverwante producten: