CARDIO ASPIRINE 100 MG (56TABL)

ARTIKELNUMMER: 2605335 Categorieën: ,

 7,96  7,56

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Is een pijnstiller, een koortswerend en een ontstekingswerend middel. Het wordt ook gebruikt om bepaalde ziektes van hart, hersenen en bloedvaten te behandelen.

Gebruik:

Dit geneesmiddel bevat acetylsalicylzuur (aspirine). Niet gebruiken zonder medisch advies bij kinderen jonger dan 18 jaar die koorts hebben.

Voor hart-, hersen- en bloedvaatziekten zal uw arts aangeven welke dosis voor u het best geschikt is en hoe lang u het geneesmiddel best inneemt. Indien uw arts het niet anders voorschrijft, worden de volgende doseringen aanbevolen:
 bij behandeling van hartinfarct en instabiele hartkramp: 1 tot 3 tabletten over de dag verdeeld. Wanneer uw arts u het geneesmiddel aanraadt in de acute fase van een hartinfarct, zal hij u de hogere dosis aanbevelen (zie ook bijsluiter raadgevingen in “Wijze van toediening”).
 als secundaire preventie van hartinfarct, van een bloedsomloopsonderbreking in de hersenen of een beroerte: 1 – 2 tabletten per dag.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Gebruik dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap uitsluitend op advies van de arts. Gebruik dit niet gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Vrouwelijke patiënten die tijdens een behandeling zwanger worden, moeten onmiddellijk een arts raadplegen.

Vermijd het regelmatig gebruik en/of de inname van hoge dosissen van dit geneesmiddel wanneer u borstvoeding geeft, want dit geneesmiddel komt in de moedermelk terecht.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is: acetylsalicylzuur. Elke tablet bevat 100 mg acetylsalicylzuur. – De andere stoffen in dit middel zijn: cellulosepoeder – maïszetmeel, methacrylzuur-ethylacrylaatcopolymeer – natriumlaurylsulfaat – polysorbaat 80 – talk – tri-ethylcitraat.

Aanverwante producten: