IMODIUM INSTANT SMELTTABL (20TABL)

ARTIKELNUMMER: 1303338 Categorieën: ,

 12,45  11,83

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Imodium Instant orodispergeerbare tabletten zijn snel oplosbare smelttabletten om op de tong te leggen en met het speeksel door te slikken. Imodium Instant is een snel werkend middel tegen diarree. Imodium Instant is aangewezen bij de behandeling van de symptomen van plotseling optredende of langdurige diarree. Imodium Instant kan aanbevolen worden bij reizigersdiarree.

Imodium Instant is eveneeens aangewezen om aanvallen van diarree te helpen behandelen bij volwassen vanaf 18 jaar die door een arts werden gediagnosticeerd met het prikkelbaredarmsyndroom.

Gebruik:

Orodispergeerbare tabletten zijn snel oplosbare smelttabletten om op de tong te leggen en met het speeksel door te slikken.

Volwassenen en kinderen boven de 6 jaar:
Kortdurende (acute) diarree: De aanvangsdosis bedraagt 2 tabletten (4 mg) voor volwassenen en 1 tablet (2 mg) voor kinderen; vervolgens 1 tablet innemen na elke daaropvolgende losse stoelgang.
Langdurige (chronische) diarree en onvermogen om de ontlasting op te houden: Men start met 2 tabletten per dag voor volwassenen en 1 tablet per dag voor kinderen. Die dosis wordt aangepast tot er 1 of 2 vastere stoelgangen per dag optreden. Dat effect bereikt men gewoonlijk met een onderhoudsdosis van 1 tot 6 tabletten per dag.

Volwassenen mogen nooit meer dan 8 tabletten per dag innemen en kinderen nooit meer dan 3 tabletten per 20 kg lichaamsgewicht.

Bij kinderen dient men er tevens op te letten dat men nooit meer dan 8 tabletten per dag toedient. Opgelet, voor kinderen: geef nooit meer dan de maximum aanbevolen dagdosis per kilogram lichaamsgewicht! Het aantal tabletten dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor tabel in bijsluiter.

Volwasssen ouder dan 18 jaar bij diarree geassocieerd met het prikkelbaredarmsyndroom: Men start met 2 capsules per dag. Neem 1 capsule na elke losse stoelgang (of zoals geadviseerd door uw arts). U mag het geneesmiddel gedurende 2 weken nemen bij herhaalde aanvallen. Neem het geneesmiddel niet indien 1 aanval langer dan 48 uur aanhoudt. Neem in dat geval contact op met uw arts. Neem niet meer dan 8 capsules per dag

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. U moet voorzichtig zijn met het gebruik van Imodium Instant gedurende de zwangerschap, vooral tijdens de eerste drie maanden.

U kunt beter geen Imodium Instant gebruiken in de periode waarin u borstvoeding geeft, omdat kleine hoeveelheden Imodium Instant in de moedermelk kunnen terechtkomen.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is loperamidehydrochloride. Elke orodispergeerbare tablet bevat 2 mg loperamidehydrochloride. – De andere stoffen in dit middel zijn: gelatine – mannitol (E421) – aspartaam (E951) – muntsmaakstof – natriumbicarbonaat.

Aanverwante producten: