GASTROLYTE RIJST/BANAAN (6ZAK)

ARTIKELNUMMER: 2633360 Categorieën: ,

 10,90  10,36

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

Glucose-zoutoplossing met rijst.

Wordt aanbevolen wanneer bij kinderen en volwassenen de stoelgang te frequent en te vloeibaar wordt.

Gebruik:

Giet de inhoud van 1 zakje in een groot glas water (250 ml). Goed mengen en uitdrinken. Bewaar de oplossing niet langer dan 24 uur, afgedekt in de koelkast. Het is van belang om voldoende te blijven drinken.

Zuigelingen van 3 maand – 1 jaar:

Volgens de ernst van de dehydratatie zal men 150 tot 250 ml/kg/24 uur van deze bereiding toedienen. De helft van deze hoeveelheid moet tijdens de eerste 8 uur toegediend worden. De andere helft gedurende de volgende 16 uur. Eventueel de hoeveelheid in fracties toedienen. Indien de toestand binnen 24 uur bevredigend wordt, moet men progressief aan de zuigeling terug melk toedienen. Gastrolyte niet mengen met de melk voor de zuigeling!

Kinderen ouder dan 1 jaar:

De eerste dag dient men maximum 4 zakjes per 24 uur van deze bereiding toe. De volgende dagen moet men terug aanvangen met een basisdieet van gekookte groenten, vlees of vis. Gastrolyt progressief verminderen.

Volwassenen:

Na iedere waterdunne ontlasting 4 tot 5 zakjes per dag gedurende 3 dagen gecombineerd met een licht aangepast dieet.

Samenstelling:

Voorgekookt rijstpoeder – glucose – natriumchloride – trinatriumcitraat – kaliumchloride – banaanaroma – vanillearoma.

Aanverwante producten: