IMODIUM DUO (18TABL)

ARTIKELNUMMER: 2797389 Categorieën: ,

 11,93  11,33

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

De tabletten bevatten twee werkzame stoffen: Loperamidehydrochloride helpt diarree te verminderen door een overactieve darm te vertragen. Het helpt het lichaam ook om meer water en mineralen uit de darm te absorberen. Simeticon breekt de gasbellen af die de oorzaak zijn van krampen en een opgeblazen gevoel.

Imodium Duo worden gebruikt bij volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder voor de behandeling van kortdurende diarreeaanvallen die zich voordoen met krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid.

Gebruik:

Geef de tabletten niet aan kinderen jonger dan 12 jaar.

Gebruik bij volwassenen ouder dan 18 jaar: Beginnen met twee tabletten, daarna één tablet na elke losse stoelgang (ontlasting). Niet meer dan 4 tabletten per dag innemen. Als de symptomen aanhouden na twee dagen, stop dan met het innemen van de tabletten en neem contact op met uw arts.

Gebruik bij kinderen en adolescenten tussen 12 en 18 jaar oud: Slik aanvankelijk één tablet in, gevolgd door één tablet na elke losse stoelgang (ontlasting). Niet meer dan 4 tabletten per dag innemen. Alsde symptomen aanhouden na 2 dagen, stop dan met het innemen van de tabletten en neem contact op met uw arts.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn of wilt u zwanger worden? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel inneemt.

De inname van Imodium Duo is niet aanbevolen als u borstvoeding geeft. Kleine hoeveelheden van het geneesmiddel kunnen in de melk terechtkomen.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn: loperamidehydrochloride (2 mg per tablet) en simeticon (gemeten als 125 mg dimeticon per tablet). De andere stoffen in dit middel zijn: watervrij dicalciumwaterstoffosfaat (E341b) – microkristallijne cellulose (E460) – kaliumacesulfaam (E950), kunstmatige vanillesmaak (met propyleenglycol – maltodextrine en benzylalcohol) – natriumzetmeelglycolaat (type A) – stearinezuur. .

Aanverwante producten: