PARACETAMOL EG 1000MG (10TABL)

 3,26  3,10

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Paracetamol behoort tot een groep van geneesmiddelen die analgetica (pijnstillers) genoemd worden. Paracetamol EG wordt ingenomen om pijn te verzachten en koorts te verlagen.

Gebruik:

Volwassenen en jongeren die meer dan 50 kg wegen: 1 à 2 tabletten (500 mg tot 1000 mg) om de 4 à 6 uur naargelang de behoefte, tot maximum 6 tabletten (3 g) per dag. Als de pijn of koorts ernstiger wordt, mag de dagelijkse dosis verhoogd worden tot 4 g per dag. De doses mogen niet vaker dan om de 4 uur worden toegediend. Men mag niet meer dan 1 g in één keer innemen en de maximale dagelijkse dosering bedraagt 4 g.

Volwassenen die minder dan 50 kg wegen: de maximale dagelijkse dosering is 60 mg/kg/dag

De dosering voor kinderen dient gebaseerd te zijn op het lichaamsgewicht en een geschikte toedieningsvorm dient te worden gebruikt. Zie doseringstabel in bijsluiter. De aanbevolen dosering is 15 mg/kg per dosis, tot maximum 4 maal per dag. De doses mogen niet vaker dan om de 4 uur worden toegediend. Men mag niet meer dan 15 mg/kg in één keer innemen en de maximale dagelijkse dosering is 60 mg/kg/dag.

Zwangerschap /Borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Bijsluiter Indien nodig mag Paracetamol EG tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode worden gebruikt. Neem dan de laagst mogelijke dosering die de pijn en/of koorts vermindert en gebruik het middel zo kort mogelijk. Neem contact op met uw arts als de pijn en/of koorts niet minder wordt of als u het middel vaker moet innemen.

Samenstelling:

De werkzame stof in Paracetamol EG 1000 mg bruistabletten is paracetamol. – De andere stoffen in Paracetamol EG zijn: tabletkern: gepregelatiniseerd maïszetmeel –  hydroxypropylcellulose – talk – magnesiumstearaat – filmomhulling: polyvinylalcohol – macrogol 3350 – talk.

Aanverwante producten: