VOLTAREN PATCH 140MG (10STUK)

ARTIKELNUMMER: 3624467 Categorieën: ,

 25,72  24,43

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Voltaren Patch is een geneesmiddel dat pijn verlicht. Het behoort tot een groep geneesmiddelen, die niet-steroïdale ontstekingsremmende middelen worden genoemd (NSAID’s). Voltaren Patch wordt gebruikt voor de lokale symptomatische kortetermijnbehandeling van pijn als gevolg van een acute verrekking, verstuiking of kneuzingen van de armen of de benen als gevolg van blessures, bijv. sportblessures.

Gebruik:

Voltaren Patch wordt niet toegestaan voor gebruik bij kinderen en adolescenten jonger dan 16 jaar. Er zijn onvoldoende gegevens beschikbaar omtrent de veiligheid en werkzaamheid bij kinderen en adolescenten jonger dan 16 jaar.

De aanbevolen dosering is één pleister tweemaal per dag. Leg één pleister op de pijnlijke zone tweemaal per dag, ’s morgens en ’s avonds. De maximale totale dagdosis is 2 pleisters, ook al moet er meer dan één pijnlijke zone worden behandeld. Behandel maar één pijnlijke zone per keer.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. In het laatste trimester van de zwangerschap mag Voltaren Patch niet worden gebruikt aangezien een verhoogd risico op complicaties bij de moeder en het kind niet kan worden uitgesloten. Tijdens het eerste en het tweede trimester van de zwangerschap of als u zwanger wil worden, mag Voltaren Patch alleen worden gebruikt na overleg met uw arts.

Kleine hoeveelheden diclofenac gaan over in de moedermelk. Spreek met uw arts voordat u Voltaren Patch gebruikt tijdens de periode van borstvoeding. Als u borstvoeding geeft, mag Voltaren Patch in geen enkel geval direct op de borsten worden aangebracht.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is natriumdiclofenac. Elke pleister bevat 140 mg natriumdiclofenac. De andere stoffen in dit middel zijn: Steunlaag:
Polyester niet-geweven stof – Kleeflaag: Basisch gebutyleerd metacrylaatcopolymeer – Copolymeeracrylaatvinylacetaat – PEG-12-stearaat – Sorbitanoleaat –  Liner: Monosiliconegecoat papier.

 

Aanverwante producten: