DICLOTOPIC 1% GEL APOTEX (60G)

ARTIKELNUMMER: 3164225 Categorieën: , ,

 13,35  12,68

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Diclotopic bevat het werkzame bestanddeel diclofenac-epolamine, dat een soort geneesmiddel is dat een niet–steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel wordt genoemd. Diclotopic, 1% gel wordt beoogd te worden gebruikt bij plaatselijke symptomatische verlichting van pijn en ontsteking door na trauma optredend letsel zoals kneuzingen, verstuikingen en peesontsteking.

Gebruik:

Het middel moet op de huid worden aangebracht, maar alleen bij volwassenen en jongeren boven de 15 jaar.

Afhankelijk van de grootte van de aangedane plaats die moet worden behandeld, dient 2 tot 4 maal per dag gedurende maximaal twee weken 2-4 g gel te worden aangebracht. Na aanbrengen moeten de handen worden gewassen, tenzij deze juist de te behandelen plaats zijn. Diclotopic, 1% gel kan worden gebruikt met niet-afsluitende verbanden, maar mag niet worden gebruikt met een luchtdicht afsluitend verband.

Zwangerschap/borstvoeding:

Het wordt niet aanbevolen om Diclotopic, 1% gel tijdens de zwangerschap te gebruiken. Gebruik Diclotopic, 1% gel niet vanaf het begin van het derde trimester van de zwangerschap. Net als andere NSAID’s komt diclofenac in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht.

Bij therapeutische doses van Diclotopic, 1% gel worden geen effecten op het zogende kind verwacht, maar het middel mag alleen op advies van een arts of apotheker tijdens de periode van borstvoeding worden gebruikt. Onder deze omstandigheden mag Diclotopic, 1% gel niet op de borsten van borstvoeding gevende moeders worden aangebracht, en ook niet op andere grote huidoppervlakken. Gebruik altijd de laagst werkzame dosis gedurende de kortst mogelijke tijd. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is diclofenac-epolamine. 100 g gel bevat 1 g natriumdiclofenac als diclofenac-epolamine. – De andere stoffen in dit middel zijn sojalecithine – macrogolglycerolhydroxystearaat – macrogolstearaat – carbomeer – natriumhydroxide – isopropylalcohol – reukstof (Floral PH-Y dat benzylacetaat – fenylethylalcohol – hydroxycitronellal – petitgrainolie Paraguay – kaneelalcohol, propyleenglycol en methylbenzoaat bevat) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: