PARACETABS FORTE APOTEX 1G (10TABL)

ARTIKELNUMMER: 3440872 Categorieën: ,

 2,06  1,96

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Paracetamol is een pijnverlichtend, koortsverlagend geneesmiddel (analgeticum en antipyreticum). Paracetamol wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van lichte tot matige pijn en/of koorts.

Gebruik:

Volwassenen (inclusief ouderen) en jongeren van 16 jaar en ouder: 1 halve tot 1 tablet (500 mg tot 1000 mg) om de 4-6 uur, zo nodig. Neem niet meer dan 3 tabletten in een periode van 24 uur.
Gebruik bij kinderen jonger dan 16 jaar: Paracetabs Forte 1 g filmomhulde tabletten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar, omdat de dosissterkte niet geschikt is voor die leeftijdgroep. Er zijn echter geschikte dosissterkten en/of formuleringen verkrijgbaar voor deze leeftijdsgroep.
De laagste effectieve dosis dient gedurende een zo kort mogelijke duur te worden gebruikt. Stop met het innemen van paracetamol als u het middel niet meer nodig heeft.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Paracetamol dient tijdens de zwangerschap niet gedurende langere perioden, in hogere doses of in combinatie met andere geneesmiddelen te worden ingenomen. Therapeutische doses paracetamol kunnen gebruikt worden tijdens de zwangerschap of periode van
borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is paracetamol. Elke filmomhulde tablet bevat 1000mg paracetamol.
De andere stoffen in dit middel zijn gepregelatiniseerd zetmeel – maïszetmeel – povidon K-30 – stearinezuur – talk en Opadry wit (Y-I-7000) dat titaandioxide (E171) – macrogol 400 en hypromellose 5cP bevat.

Aanverwante producten: