AFEBRYL (32BRUI)

 9,44  8,97

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

AFEBRYL

Pijnstillend en koortswerend.

Gebruik:

De tablet in een half glas water laten oplossen door licht met een lepel te roeren.

Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder kunnen 1 tablet 1 tot 4 maal per dag innemen. De periode tussen 2 inname is gewoonlijk 4 uur. De maximale dosis bedraagt 2 tabletten per keer en 6 tabletten per 24 uur.

Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen een halve tablet 1 tot 4 maal per dag innemen. De behandelingsduur zal zo kort mogelijk worden gehouden.

In geval van nierproblemen, moet het aantal tabletten per dag zoveel mogelijk door de arts verminderd worden.
In geval van een verminderde leverfunctie, moet de dosis worden verminderd of het doseringsinterval verlengd.

De Afebryl tabletten kunnen niet tegen vochtigheid. Het dan ook noodzakelijk om de tube onmiddellijk na gebruik hermetisch af te sluiten.

Zwangerschap/borstvoeding: 

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Als het echt nodig is, mag u paracetamol tijdens de zwangerschap gebruiken. Gebruik de laagst mogelijke dosering die de pijn of koorts minder maakt en gebruik het middel zo kort mogelijk. Neem contact op met uw arts als de pijn of koorts niet minder wordt of als u het middel vaker moet innemen.

Hoewel geen enkel teratogeen effect werd bewezen bij de vrouw wordt het acetylsalicylzuur afgeraden ten minste tijdens de drie eerste maanden van de zwangerschap. Het dient vermeden te worden op het einde ervan omdat het de bevallingsdatum kan vertragen en de arbeid kan verlengen. Te meer kan het acetylsalicylzuur bij een vrouw op het einde van de zwangerschap verantwoordelijk zijn voor bloedingen die zowel de moeder als de foetus en de pasgeborene kunnen aantasten. Het kan, in de uterus, de voortijdige sluiting van het arterieel kanaal veroorzaken.

Paracetamol en zijn metabolieten wordt uitgescheiden in de moedermelk, maar bij therapeutische doses van Afebryl worden geen effecten verwacht bij kinderen die borstvoeding krijgen. Afebryl kan gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn: acetylsalicylzuur 300 mg – ascorbinezuur (overdosering 4 %) 300 mg – paracetamol 200 mg – De andere stoffen in dit middel is zijn : natriumbicarbonaat – anhydrisch citroenzuur – sorbitol – lactose – natriumsaccharinaat – etherische citroenolie derog. nr 42/734 pro tablet. compres. una.

Aanverwante producten: