ZYRTEC 10 MG (40TABL)

 14,70  13,97

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder is Zyrtec geïndiceerd voor:

-de verlichting van neus- en oogklachten die verband houden met seizoensgebonden en niet  seizoensgebonden allergische rhinitis.
-de verlichting van chronische netelroos (chronische idiopathische urticaria).

Gebruik:

Volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar: eenmaal daags 10 mg (1 tablet).
Gebruik bij kinderen van 6 tot 12 jaar: tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags een halve tablet).

Patiënten met een matige nierfunctiestoornis wordt aangeraden om eenmaal daags 5 mg in te nemen. Indien u lijdt aan een ernstige nierziekte, neem dan contact op met uw arts of apotheker die mogelijk de dosis hieraan zal aanpassen.
Indien uw kind lijdt aan een nierziekte, neem dan contact op met uw arts of apotheker die mogelijk de dosis zal aanpassen aan de noden van uw kind.
Wanneer u voelt dat het effect van Zyrtec te zwak of te sterk is, raadpleeg dan uw arts.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Het gebruik van Zyrtec door zwangere vrouwen dient te worden vermeden. Het toevallige gebruik van dit geneesmiddel door zwangere vrouwen zou geen schadelijke effecten op het ongeboren kind hebben. Desalniettemin moet het geneesmiddel alleen indien nodig en op medisch advies toegediend worden.

Cetirizine wordt uitgescheiden in de moedermelk. Er kunnen bijwerkingen voorkomen gelinkt aan het gebruik van cetirizine bij met moedermelk gevoede pasgeborenen. Daarom dient u Zyrtec niet in te nemen in de periode dat u borstvoeding geeft, tenzij u contact hebt opgenomen met een arts.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is cetirizine dihydrochloride. Een filmomhulde tablet bevat 10 mg cetirizine dihydrochloride – De andere stoffen in dit middel zijn microkristallijne cellulose – lactosemonohydraat – watervrije colloïdale silicium – magnesiumstearaat – Opadry Y-1-7000 (hydroxypropylmethylcellulose (E464) – titaandioxide (E171) – macrogol 400).

Aanverwante producten: