VECTAVIR CREME KOORTSBLAAS (2G)

ARTIKELNUMMER: 1284298 Categorieën: ,

 9,09  8,64

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

VECTAVIR CREME KOORTSBLAAS

Vectavir crème wordt gebruikt voor de behandeling van koortsblaasjes (Herpes labialis). Een koortsblaasje wordt veroorzaakt door een virale infectie. Het virus kan gedurende langere tijd inactief aanwezig zijn maar wanneer het geactiveerd wordt, vermenigvuldigt het zich en treedt er een koortsblaasje op. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u verzwakt bent, wanneer u een verkoudheid of griep hebt, of wanneer u aan fel zonlicht blootgesteld bent geweest. Het virus veroorzaakt pijnlijke blaasjes ter hoogte van de lippen.

Gebruik:

Vectavir is niet aangewezen voor de behandeling van kinderen onder de 12 jaar.

Gebruik de crème zo snel mogelijk zodra de eerste symptomen (tintelingen en jeuk) optreden. De crème kan echter nog worden aangebracht bij het eerste teken van een koortsblaasje. Was altijd uw handen voor en na het aanbrengen van de crème. Knijp een kleine hoeveelheid op uw vinger en breng dit op het getroffen gebied aan. Eventueel kan u de crème aanbrengen met een spateltje voor éénmalig gebruik (voor de verpakkingen die
hiervan voorzien zijn).

Breng de crème gedurende 4 opeenvolgende dagen overdag aan met een tussenperiode van 2 uur (ongeveer 8 keer per dag).

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

Het werkzaam bestanddeel in uw crème is penciclovir. Eén gram Vectavir bevat 10 mg penciclovir. De andere bestanddelen zijn witte zachte paraffine – vloeibare paraffine – cetostearylalcohol – propyleenglycol – cetomacrogol 1000 -gezuiverd water.

 

Aanverwante producten: