RHINOSPRAY TRAMAZOLINE (15ML)

ARTIKELNUMMER: 4185823 Categorieën: ,

 8,93  8,48

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Rhinospray Tramazoline bevat tramazoline als werkzame stof, een vaatvernauwer met een ontzwellend effect op het neusslijmvlies. Dit product wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van neusverstopping, bijvoorbeeld bij neusontsteking en neuskeelontsteking.

Gebruik:

Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar: eerst de neus snuiten en daarna in elk neusgat 1 verstuiving toepassen, 3 à 4 maal per dag, naargelang de behoefte. De maximale dosis bedraagt 200 microgram tot 4 keer per 24 uur.

De behandeling mag niet langer dan 5 dagen duren. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Uit voorzorgsmaatregel draagt het de voorkeur het gebruik van Rhinospray Tramazoline te vermijden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Na het eerste trimester van de zwangerschap mag het product alleen worden gebruikt op medisch advies.
Tijdens de borstvoeding mag Rhinospray Tramazoline uitsluitend gebruikt worden op doktersadvies.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is: Tramazolinehydrochloride 1,18 mg per 1 ml (dit is ongeveer 82,6mcg tramazolinehydrochloride per verstuiving). De andere stoffen in dit middel zijn: Sorbitol – Citroenzuur – Dinatriumwaterstoffosfaat dihydraat – Natriumchloride – Benzalkoniumchloride – Gezuiverd water.

Aanverwante producten: