NICORETTE FRESHMINT 2 MG (80STUK)

ARTIKELNUMMER: 2952406 Categorie:

 25,79  24,50

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Dit geneesmiddel wordt gebruikt ter verlichting van de ontwenningsverschijnselen en om de behoefte aan nicotine te verminderen die u krijgt als u probeert te stoppen met roken of als u minder gaat roken terwijl u probeert te stoppen met roken. Dit middel is bestemd voor volwassen rokers van 18 jaar of ouder.

Nicorette Freshmint 2 mg zuigtabletten zijn geschikt voor rokers die een lichte nicotineverslaving hebben, d.w.z. die hun eerste sigaret van de dag roken meer dan 30 minuten na het ontwaken, of die 20 sigaretten of minder per dag roken.

Nicorette Freshmint 4 mg zuigtabletten zijn geschikt voor rokers die een ernstige nicotineverslaving hebben, d.w.z. die hun eerste sigaret van de dag roken binnen 30 minuten na het ontwaken, of die meer dan 20 sigaretten per dag roken.

Gebruik:

Jongeren van 12 tot 17 jaar: Nicorette Freshmint mag uitsluitend worden gebruikt op advies van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.
Kinderen jonger dan 12 jaar: Dit geneesmiddel mag niet gebruikt worden door kinderen onder de 12 jaar.

Dit geneesmiddel is voor oromucosaal gebruik. Het moet in de mond worden gelegd, waar het kan oplossen en nicotine afgeeft voor absorptie via de wand van de mond in het lichaam. Neem één zuigtablet in uw mond en beweeg het van tijd tot tijd van de ene kant van uw mond naar de andere, tot het volledig is opgelost. Gewoonlijk duurt dit minder dan 20 minuten. Kauw niet op de zuigtablet en slik deze niet in zijn geheel door. Eet of drink niet terwijl u een zuigtablet in de mond hebt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit
geneesmiddel gebruikt. Het is zeer belangrijk om te stoppen met roken tijdens de zwangerschap, omdat roken kan leiden tot een slechte groei van uw baby. Het kan ook leiden tot vroeggeboorte of tot een doodgeboren kind. Het is het beste als u kunt stoppen met roken zonder geneesmiddelen te gebruiken die nicotine bevatten. Als u daar niet in slaagt, mag u Nicorette Freshmint alleen gebruiken na overleg met de beroepsbeoefenaar in de
gezondheidszorg die uw zwangerschap opvolgt, uw huisarts of een arts die werkzaam is in een centrum dat erin gespecialiseerd is om mensen te helpen stoppen met roken.

Nicorette Freshmint moet vermeden worden tijdens de borstvoeding omdat nicotine teruggevonden wordt in de moedermelk en uw kind kan beïnvloeden. Als uw arts u het gebruik van Nicorette Freshmint heeft aanbevolen, moet de zuigtablet vlak na de borstvoeding gebruikt worden en niet tijdens de 2 uur die aan de borstvoeding voorafgaan.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is nicotine. Elke zuigtablet bevat 2 mg of 4 mg nicotine (als nicotineresinaat). – De andere stoffen in dit middel zijn: – tabletkern: mannitol (E421) – xanthaangom – Winterfresh RDE4-149 Spray dried (arabische gom (E414) – pepermunt – menthol – eucalyptol smaakstoffen) –  watervrij natriumcarbonaat (E500)(i) – sucralose (E955) – kaliumacesulfaam (E950) – magnesiumstearaat (E470b) – omhulling: hypromellose (E464) – Winterfresh RDE4-149 (pepermunt, menthol en eucalyptol smaakstoffen) – titaandioxide (E171) – sucralose (E955) – microkristallijne cellulose (E460) –  kaliumaluminiumsilicaat (E555) – kaliumacesulfaam (E950) – polysorbaat 80 (E433).

 

Aanverwante producten: