HIBITANE PLUS TINCTUUR (500ML)

ARTIKELNUMMER: 0015073 Categorieën: ,

 6,72  6,38

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Alcoholisch ontsmettingsmiddel voor gebruik op de huid op basis van chloorhexidine. Ontsmetting van de ongeschonden huid en vóór een heelkundige ingreep.

Gebruik:

Hibitane Tinctuur wordt geleverd met een bijgaand kleurmiddel. Hiermee kan de oplossing naar wens kleurloos, licht gekleurd of sterk gekleurd worden.
Bereiding onmiddellijk vóór gebruik: De kleurstof-oplossing toevoegen aan de Hibitane-oplossing en goed mengen. Op de huid aanbrengen met een propje watten en goed laten drogen voor cauterisatie (wegbranden van weefsel) en doorverwarming. Er wordt een bacteriedodende film gevormd die uren werkzaam blijft. Na bereiding is het aan te raden de tinctuur binnen de 8 dagen te gebruiken, zodat de kleurstof niet bezinkt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Hibitane Tinctuur mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en borstvoeding. De opname doorheen de huid is immers zeer beperkt of zelfs afwezig.

Samenstelling:

De werkzame stof in Hibitane Tinctuur is chloorhexidine digluconaat. De andere stoffen in Hibitane Tinctuur zijn azorubine (E122) – isopropanol en gezuiverd water.

Aanverwante producten: