PYRIDOXINE 250 MG (20COMP)

ARTIKELNUMMER: 0127068 Categorieën: ,

 5,05  4,80

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Behandeling en voorkomen van tekorten aan pyridoxine (vitamine B6) te wijten aan verhoogde behoeftes of een onvoldoende aanbreng.

Gebruik:

Kinderen en jongeren tot 18 jaar: Er zijn geen gegevens beschikbaar.

De dagelijkse behoeften (ADH) van vitamine B6 bedragen 2 mg bij volwassenen (KB 25.04.1990) en 2,5 mg in geval van zwangerschap en borstvoeding. Bij gevallen van pyridoxine deficiëntie wordt een dagelijkse aanvoer van 5 tot 25 mg gedurende 3 weken aanbevolen.

In specifieke aandoeningen van het bloedbeeld, de stofwisseling en de zenuwbanen alsook bij sommige vergiftigingen kan de dosis oplopen van 100 tot 500 mg per dag. Uw arts zal u in dit geval een duidelijk innameschema opleggen.

De kuren worden meestal afgewisseld met even lange vrije perioden.

Zwangerschap/borstvoeding:

De onschadelijkheid van vitamine B6 bij dosissen zoals in Pyridoxine Labaz werd niet aangetoond tijdens de zwangerschap en lactatie. Het is bijgevolg aanbevolen het gebruik van Pyridoxine te vermijden tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is pyridoxine hydrochloride – De andere stoffen in dit middel zijn: microkristallijne cellulose – colloidaal silicium dioxyde watervrij – magnesiumstearaat – hydroxypropylmethylcellulose.

Aanverwante producten: