ALLERGO COMOD 20MG/ML OOGDRUPPEL (10ML)

ARTIKELNUMMER: 2837151 Categorie:

 9,98  9,48

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Allergo-COMOD®oogdruppels bevatten een stof (natriumcromoglicaat) wat de eigenschap heeft om het vrijkomen van overdrachtsstoffen uit de z.g. mestcellen te voorkomen. Het zijn deze overdrachtsstoffen, die een overgevoeligheidsreactie van de conjunctiva (oogbindvlies) kunnen veroorzaken. Dit product bevat geen conserveringsmiddelen en is daardoor ook bruikbaar voor patiënten die overgevoelig zijn gebleken voor conserveringsmiddelen die in dit type producten kunnen voorkomen.

Gebruik:

De dosering bedraagt in het algemeen vier tot zes maal daags 1-2 druppels in ieder oog of zoals door uw arts is voorgeschreven.

Bij het eerste gebruik, beschermkapje van de flacon afnemen en het pompmechanisme indrukken totdat de eerste druppels eruit komen.
Hierna het uiteinde van de flacon met de duim en middelvinger vasthouden, zodat u met de wijsvinger op de bodem van de flacon kunt drukken.
Buig het hoofd enigszins naar achteren en kijk omhoog, trek met uw vrije hand het onderste ooglid wat naar voren, zodat een zakje ontstaat.
Breng voorzichtig een druppel in het zo ontstane zakje door met de wijsvinger op de bodem van de flacon te drukken.
Voorkom aanraking van oog en ooglid met de punt van de flacon.
Vervolgens het oog enige seconden sluiten en enkele malen achter elkaar knipperen, zodat de druppel zich goed over het oogoppervlak verspreidt.
Na gebruik de beschermkap weer op de flacon plaatsen.

Bij tweede en verdere toepassingen is de flacon direct gebruiksklaar nadat u het beschermkapje van de flacon heeft afgenomen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Over het gebruik van deze stof in de zwangerschap bij de mens en tijdens borstvoeding bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Er zijn tot dusver geen aanwijzigingen voor schadelijkheid bij dierproeven. Tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding slechts te gebruiken na overleg met uw arts.

Samenstelling:

Dinatriumcromoglicaat 20mg/ml – natriumedetaat – sorbitol – water voor injecties.
Allergo-COMOD® oogdruppels bevat geen conserveringsmiddelen.

Aanverwante producten: