STOPPEN MET ROKEN

Niet roken is gezonder dan wel roken. Daar is geen twijfel meer aan mogelijk. Naast de belangrijkste oorzaak voor longkanker is roken een van de belangrijkste risicofactoren voor het ontstaan van ziekten aan hart en bloedvaten. Daarnaast zijn er nog verschillende aandoeningen die ongunstig beïnvloed worden door roken. Veel geneesmiddelen zoals bepaalde maagmiddelen zullen niet of slechter werken door roken. Het is vaak moeilijk om te stoppen, maar wil je in goede gezondheid ouder worden, is het aangewezen om te stoppen met roken.

Er bestaan verschillende methoden om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Zo bestaat er nicotinekauwgom, zijn er pleisters, sprays en tabletten. Nicotinekauwgom kan wat misselijkheid geven bij die personen die de zuivere nicotine via de maag niet verdragen. Het gebruik van pleisters gaat stapsgewijs. Nicotinepleisters bestaan in verschillende sterktes. Men start met de grootste hoeveelheid nicotine in de pleister en eindigt met de kleinste hoeveelheid nicotine. Daarna hoeft men geen pleister meer te dragen.

Wie een hartziekte heeft moet deze pleister niet gebruiken! Een andere mogelijke bijwerking van deze pleisters zijn huidreacties.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :

Nux vomica 15 CH + Lobelia 7 CH + Staphysagria 15 CH : 5 granulen van elk 2 x per dag.

Ignatia 15 CH : 3 tot 6 x per dag 5 granulen.

1–16 van de 35 resultaten