ALLERGIE / HOOIKOORTS

Vanaf eind februari merken we de eerste tekenen van de lente aan het bloeien van de notelaar, de berk en de populier. Dit gaat samen met de eerste symptomen van hooikoorts.

Neus : De seizoensgebonden rhinitis wordt gevoed door de pollen die in overvloed door de wind verspreid worden. Zij resulteert in een overgevoeligheid die op een allergisch terrein ontwikkelt. Symptomen van allergische rhinitis zijn niezen, jeuk aan de neus, loopneus, zwelling van het neusslijmvlies, hoofdpijn en zelfs benauwdheid. Je kan dit behandelen met neussprays of neusdruppels of tabletten waarna er een verbetering van de verschijnselen optreedt.

Oog : Een conjunctivitis is verreweg de meest voorkomende ontsteking van het oog. Een seizoensgebonden allergische conjunctivitis wordt veroorzaakt door pollen. De conjunctiva is een doorzichtig, dun membraan dat de oogbol en de binnenkant van de oogleden bedekt. Doordat de conjunctiva geprikkeld wordt door allergenen ontstaan er waterige, rode en jeukende ogen. Deze symptomen kunnen verlicht worden met anti-allergische oogdruppels of tabletten.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :
Van het best passende middel : 5 granulen om het uur. Bij verbetering meer tijd tussen de innamen:

Irriterende neusloop en zachte afscheiding uit ogen : Allium cepa 9 CH
Jeuk aan gehemelte : Sabadilla 9 CH
Zachte neusloop en geïrriteerde tranende ogen : Euphrasia 9 CH
Irritatie van ogen en neus : Kalium iodatum 9 CH
Niet irriterende afscheiding en niezen : Nux vomica 9 CH

1–16 van de 77 resultaten