DIOSMIN EG 500 MG (60TABL)

ARTIKELNUMMER: 4477030 Categorieën: , ,

 19,75  18,76

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Diosmin EG bevat diosmine dat behoort tot een groep geneesmiddelen die inwerken op de kleine bloedvaten. Door de wand van de bloedvaten te stabiliseren, verminderen ze zowel overmatige uitrekking en de verhoogde doorlaatbaarheid van de bloedvaten, die mogelijk door uw aandoening zijn veroorzaakt. Na de diagnose door uw arts wordt Diosmin EG gebruikt bij volwassenen voor de behandeling van: tekenen en symptomen van chronische veneuze ziekte van de benen, zoals pijn, gevoel van zwaarheid, vermoeide benen, nachtelijke krampen, zwelling en veranderingen in de zachte weefsels. Symptomen die verband houden met actieve hemorroïdale ziekte, zoals pijn, bloeding en zwelling in de anale streek.

Gebruik:

Chronische veneuze ziekte: De aanbevolen dagelijkse dosering is 1 tablet tweemaal per dag (‘s ochtends en ‘s avonds). Als alternatief kunnen 2 tabletten in één enkele dosis worden ingenomen.
Acute hemorroïdale ziekte: De aanbevolen dagelijkse dosering tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling is 3 tabletten tweemaal per dag. Tijdens de volgende 3 dagen is de aanbevolen dagelijkse dosering 2 tabletten tweemaal per dag. Daarna is de aanbevolen dosering voor een onderhoudsbehandeling 1 tablet tweemaal per dag.
Diosmin EG moet na een maaltijd worden ingenomen. Slik de tablet in zijn geheel in met veel water.

Zwangerschap/borstvoeding:

Het veilig gebruik van Diosmin EG tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding is niet aangetoond. Daarom wordt het gebruik tijdens deze periodes niet aanbevolen.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit geneesmiddel is diosmine. Elke filmomhulde tablet bevat 500 mg gemicroniseerd diosmine.
De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn: gelatine – natriumzetmeelglycolaat (type A) – microkristallijne cellulose (E460) – talk – magnesiumstearaat – gezuiverd water – lactosemonohydraat – hypromellose – titaandioxide (E171) – macrogol 4000 – geel ijzeroxide (E172) – rood ijzeroxide (E172).

 

Aanverwante producten: