ACIDCARE SANDOZ 10 MG (28TABL)

ARTIKELNUMMER: 2976850 Categorieën: ,

 14,66  13,93

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Acidcare bevat de werkzame stof omeprazol. Het behoort tot een groep geneesmiddelen die ‘protonpompremmers’ worden genoemd. Ze verminderen de hoeveelheid zuur die uw maag produceert. Acidcare 10 mg wordt gebruikt bij volwassenen voor een korte behandeling van refluxsymptomen (bijvoorbeeld zuurbranden, zure oprispingen). Reflux is het terugstromen van zuur van de maag naar de slokdarm, die daardoor kan ontsteken en pijn kan doen. Dat kan symptomen veroorzaken zoals een pijnlijk brandend gevoel in de borstkas, dat opstijgt tot in de keel (zuurbranden) en een zure smaak in de mond (zure oprispingen). Het kan nodig zijn om de capsules 2-3 dagen na elkaar in te nemen om een verbetering van de symptomen te verkrijgen.

Gebruik:

De gebruikelijke dosering is één capsule van 20 mg of twee capsules van 10 mg eenmaal per dag gedurende 14 dagen. Neem contact op met uw arts als u na die periode niet vrij van symptomen bent. Het kan nodig zijn om de capsules 2-3 dagen na elkaar in te nemen om een verbetering van de symptomen te verkrijgen.

Het wordt aanbevolen uw capsules ’s morgens in te nemen. U mag uw capsules met voedsel of op een lege maag innemen. Slik de capsules in hun geheel in met een half glas water. De capsules niet verbrijzelen of er niet op kauwen. Dat is omdat de capsules omhulde bolletjes bevatten die voorkomen dat het geneesmiddel door het zuur in uw maag wordt afgebroken. Het is belangrijk de bolletjes niet te beschadigen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Omeprazol wordt uitgescheiden in de moedermelk, maar bij de therapeutische doseringen is het onwaarschijnlijk dat het van invloed is op het kind.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is omeprazol. Elke harde maagsapresistente capsule bevat 10 mg omeprazol. De andere stoffen in dit middel zijn: Inhoud van de capsule: suikerbolletjes (bevatten sucrose en maïszetmeel) – hypromellose – natriumlaurylsulfaat – magnesiumoxide zwaar – povidon K25 – talk – Metacrylzuur – Ethylacrylaat copolymeer 1:1 (dispersie 30%) – triëthylcitraat. Omhulsel van de capsule: gelatine – titaandioxide (E 171) – geel ijzeroxide (E 172) – rood ijzeroxide (E 172) kan ook zwart ijzeroxide (E 172) bevatten.

Aanverwante producten: