GAVISCON ANTIREFLUX (600ML)

ARTIKELNUMMER: 3026192 Categorieën: ,

 19,97  18,97

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Gaviscon Antizuur – Antireflux is een combinatie van twee antacida, (calciumcarbonaat en natriumbicarbonaat) en een alginaat, en heeft een dubbele werking:

1. Het neutraliseert overmatig maagzuur, waardoor de pijn en het ongemak afneemt.
2. Het vormt een beschermend laagje over de maaginhoud, waardoor het branderige gevoel in uw borststreek wordt verzacht.

Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van zuurgerelateerde klachten die veroorzaakt worden door reflux van zure maaginhoud naar de slokdarm. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de maaltijd of tijdens de zwangerschap.

Gebruik:

Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen jonger dan 12 jaar tenzij op medisch advies. Bij kinderen met nierproblemen of met ontstoken maag of darmen (gastro-enteritis), is er een risico voor een verhoogd natriumgehalte in het bloed (hypernatremie).

Gebruik bij volwassenen, inclusief ouderen, en kinderen vanaf 12 jaar: 10-20 ml na de maaltijd en voor het slapengaan, maximaal viermaal daags.
Goed schudden voor gebruik.

Zwangerschap/borstvoeding:

U mag dit middel gebruiken als u zwanger bent, borstvoeding geeft of gepland heeft om zwanger te worden. Zoals voor alle geneesmiddelen geldt, moet de behandelingsduur zo kort mogelijk gehouden worden.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in elke 10 ml zijn 500 mg natriumalginaat, 213 mg natriumbicarbonaat en 325 mg calciumcarbonaat. –  De andere stoffen in dit middel zijn carbomeer – methylparahydroxybenzoaat (E218) – propylparahydroxybenzoaat (E216) – natriumsacharine – pepermuntsmaakstof – natriumhydroxide – water. Dit middel bevat geen suiker en gluten.

Aanverwante producten: