DULCOLAX 10 MG (10SUPP)

ARTIKELNUMMER: 0037549 Categorieën: ,

 8,01  7,61

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Dulcolax bisacodyl is een laxativum dat inwerkt op de contractie van de musculatuur van de darmwand, waardoor de feces sneller naar het rectum gebracht wordt. Bovendien zorgt dit geneesmiddel ervoor dat meer water in de darmen terechtkomt, waardoor het volume en de consistentie van de feces verandert, wat de ontlasting vergemakkelijkt.

Gebruik:

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 10 jaar.

Volwassenen en jongeren : 1 zetpil (10 mg). Het wordt aanbevolen te beginnen met de laagste dosis. De dosering kan tot de maximale aanbevolen dosis worden aangepast om regelmatige stoelgang te produceren. De maximale dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.

Kinderen ouder dan 10 jaar: 1 zetpil (10 mg).

Bij constipatie mogen laxativa slechts worden gebruikt als een verhoging van de hoeveelheid vezelrijke voeding geen voldoende resultaat heeft opgeleverd. Dit geneesmiddel mag niet dagelijks en langdurig worden gebruikt.

Dulcolax bisacodyl zetpillen moeten uit de verpakking gehaald en met de puntvormige kant naar boven in het rectum ingebracht worden. De werking van Dulcolax bisacodyl zetpillen begint 15 à 30 minuten na toediening; in sommige gevallen na 60 minuten.

Zwangerschap/borstvoeding:

Lange ervaring met het gebruik van Dulcolax bisacodyl bij zwangerschap heeft geen schadelijke effecten aan het licht gebracht. Nochtans mag Dulcolax bisacodyl, net als elk ander geneesmiddel, niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt, behalve op advies van de dokter.

Dulcolax bisacodyl mag gebruikt worden tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven.

Er is geen klinische studie uitgevoerd naar het effect op de vruchtbaarheid bij de mens. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in Dulcolax bisacodyl is: Bisacodyl 10 mg – De andere stof in Dulcolax bisacodyl is: hard vet.

Aanverwante producten: