HIRUDOID CREME (50G)

 10,60  10,07

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Hirudoid kan gebruikt worden:
Als hulpmiddel bij bloeduitstortingen, kneuzingen, zwellingen, oedemen (vochtophopingen).

Bij het voorkomen en behandelen van oppervlakkige tromboflebitis (ontsteking in een oppervlakkige ader waarbij een bloedklonter ontstaat, meestal in het been). Als u bijvoorbeeld last heeft van zware benen of spataders, neemt het risico op oppervlakkige tromboflebitis toe.

Bij het voorkomen en behandelen van verwikkelingen bij infiltraties door infusies of injecties in een ader.

Gebruik:

Breng meerdere malen per dag een lengte van 3 tot 5 cm Hirudoid crème of gel aan op en rond het aangetaste gebied. Zo nodig, bijvoorbeeld aan het begin van de behandeling, mag u meer gel of crème aanbrengen. De gel gelijkmatig over de huid verdelen, de crème licht inmasseren.

In geval van zeer pijnlijke ontstekingen of als er bloedklonters aanwezig zijn: verdeel de Hirudoid crème voorzichtig over het aangetaste gebied en er rond. Dek de huid vervolgens af met bijvoorbeeld een gaaskompres. Gezien zijn alcoholgehalte mag Hirudoid gel niet onder verband aangebracht worden. Was na het aanbrengen steeds uw handen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Er zijn geen gegevens beschikbaar die erop wijzen dat Hirudoid schadelijk is tijdens de zwangerschap. Uit voorzorg wordt echter aangeraden om Hirudoid niet op grote huidoppervlakken te gebruiken tijdens uw zwangerschap.

Er zijn geen gegevens beschikbaar die erop wijzen dat Hirudoid schadelijk is tijdens de borstvoeding. Uit voorzorg wordt echter aangeraden om Hirudoid niet op grote huidoppervlakken te gebruiken tijdens de borstvoedingsperiode

Samenstelling:

De werkzame stof in Hirudoid is mucopolysaccharide-polysulfaat. 100 g crème of gel bevat 300 mg mucopolysaccharide-polysulfaat. De andere stoffen in Hirudoid zijn: Glycerol (85%) – Stearinezuur – Wolvetalcoholenzalf – Emulsifiërende cetostearylalcohol (type A) – Myristylalcohol – Isopropylalcohol – Kaliumhydroxide – Thymol – Methylparahydroxybenzoaat (E218) – Propylparahydroxybenzoaat (E216) – Gezuiverd water q.s. ad 100 g.

 

Aanverwante producten: