DICLOFENAC PATCH EG 140MG (5STUK)

ARTIKELNUMMER: 3734803 Categorieën: , ,

 12,98  12,33

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

DICLOFENAC PATCH EG 140MG

Diclofenac Patch EG is een geneesmiddel dat pijn verlicht. Het behoort tot een groep geneesmiddelen bekend als niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Diclofenac Patch EG wordt gebruikt voor de lokale symptomatische en kortdurende behandeling (max. 7 dagen) van pijn geassocieerd met acute verrekkingen, verstuikingen of kneuzingen aan de armen en benen als gevolg van letsels, bijv. sportletsels bij jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen.

Gebruik:

Diclofenac Patch EG is gecontra-indiceerd voor gebruik bij kinderen en jongeren jonger dan 16 jaar. Er zijn onvoldoende gegevens over de werkzaamheid en veiligheid bij kinderen en jongeren onder de 16 jaar.

De aanbevolen dosering is één pleister tweemaal per dag. Breng tweemaal per dag, s’ morgens en ‘s avonds, één pleister aan op de pijnlijke plek. De maximale totale dagdosis is 2 pleisters, zelfs als er meer dan één gekwetste zone behandeld moet worden. Er
maar één pijnlijke plek per keer worden behandeld.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

In het eerste en tweede trimester van de zwangerschap of als u zwanger wenst te worden, mag Diclofenac Patch EG enkel gebruikt worden na overleg met uw arts. In het laatste trimester van de zwangerschap dient Diclofenac Patch EG niet gebruikt te worden omdat een verhoogd risico op complicaties voor de moeder en het kind niet uitgesloten kan worden (zie

Kleine hoeveelheden diclofenac gaan over in de moedermelk. Praat met uw arts alvorens Diclofenac Patch EG te gebruiken tijdens de borstvoeding. Als u borstvoeding geeft, mag Diclofenac Patch EG in elk geval niet rechtstreeks op de borstzone worden aangebracht.

Samenstelling:

De werkzame stof in Diclofenac Patch EG is natriumdiclofenac. Elke pleister bevat diclofenac in de vorm van 140 mg natriumdiclofenac. – De andere stoffen in Diclofenac Patch EG zijn: Steunlaag: Ongeweven stof uit polyester – Kleeflaag: Basisch gebutyleerd methacrylaat copolymeer – Acrylaat copolymeer – PEG-12-stearaat – Sorbitaanoleaat – Beschermfolie: Monosiliconpapier.

Aanverwante producten: