INSTILLAGEL 11 ML (10SPUI)

ARTIKELNUMMER: 0049742 Categorieën: ,

 21,98  20,88

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Instillagel is een glijmiddel met lokaal verdovingsmiddel dat gebruikt wordt bij het inbrengen van sondes en instrumenten in de urologie (onderzoek en behandeling van de urinewegen en de mannelijke geslachtsdelen), gynaecologie, chirurgie en verdoving (anesthesie).

Gebruik:
Instillagel mag niet worden gebruikt bij kinderen onder de 2 jaar.

Instillagel mag enkel gebruikt worden als glijmiddel voor de genoemde indicaties en mag niet in de bloedvaten (intravasculair) of in de spieren (intramusculair) ingespoten worden. De afloop kan fataal zijn. Toepassingen: zie bijsluiter.

Zwangerschap/borstvoeding:
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden, of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het is bekend dat lidocaïne doorheen de placentabarrière gaat. Men zal het gebruik tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk vermijden, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Aangezien lidocaïne eveneens in de moedermelk kan terecht komen, geldt dezelfde raad als voor de zwangerschap: het gebruik ervan vermijden tenzij het absoluut noodzakelijk is. Bij occasioneel gebruik zal men tijdens de eerste 24 uur de melk aftappen (en niet gebruiken) en de zuigeling met andere moedermelk voeden.

Samenstelling:
Lidocaïne hydrochloride – Chloorhexidinegluconaat – Methylparahydroxybenzoaat (E218) – Propylparahydroxybenzoaat (E216) – Propyleenglycol (E1520) – Hydroxyethylcellulose – Natriumhydroxide (voor aanpassing van de pH) – Gezuiverd water.

Aanverwante producten: