HEXOMEDINE OPL TRANSDERMAAL 0,15% (45ML)

ARTIKELNUMMER: 0115055 Categorieën: , ,

 5,77  5,48

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Hexomedine transdermaal (door de huid heen) wordt gebruikt als aanvullende behandeling van gelokaliseerde ontstekingen van de huid, met name ontstekingen van de haarzakjes (folliculitis) en ontstoken nagels.

Gebruik:

De aanbevolen dosering Hexomedine transdermaal is zuiver, dus onverdund gebruiken, 2 maal per dag in een vochtig verband gedurende een 30 tot 45 minuten of de vinger rechtstreeks in de oplossing in het flesje te baden gedurende 1 tot 3 minuten. Het flesje is geschikt om er de geïnfecteerde vinger in te dompelen. Het is niet nodig af te spoelen na gebruik.
De transdermale oplossing niet gebruiken op open wonden of op slijmvliezen, evenmin onder een verband dat de uitdroging van de wond voorkomt (occlusief verband).

Niet langer dan 5 dagen gebruiken, in het bijzonder als u het gebruikt op de huid van zuigelingen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Over gebruik bij de zwangerschap en borstvoeding zijn tot heden geen nadelige gevolgen bekend.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is: hexamidine di-isetionaat 1,5 mg/ml – De andere stoffen in dit middel zijn: ethanol 96% – propyleenglycol (E1520) – methylal – nonoxinol 9 – gezuiverd water.

 

Aanverwante producten: