BENZAC 5% GEL (40G)

ARTIKELNUMMER: 0284489 Categorieën: ,

 10,11  9,60

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Benzac is aangewezen bij acne vulgaris (puistjes). Benzac mag plaatselijk toegepast worden bij alle lichte en gematigde gevallen van acne, alleen of in combinatie met andere behandelingen van acne.

Gebruik:

Reinig de huid eerst met een zachte, niet-irriterende zeep. Afspoelen, drogen en daarna 1 à 2 maal per dag een dunne laag Benzac gel aanbrengen op de aangetaste zone. Voor personen met een gevoelige huid wordt aanbevolen om de gel éénmaal per dag aan te brengen voor het slapengaan.

Zwangerschap/borstvoeding:

Gegevens met betrekking tot het gebruik van benzoylperoxide bij zwangere vrouwen zijn beperkt. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Benzoylperoxide wordt al tientallen jaren gebruikt voor de lokale behandeling van acne vulgaris, tot op heden werden er nog geen effecten op de voortplanting, vruchtbaarheid, teratogeniciteit, embyogeniciteit of peri- en postnatale ontwikkeling gemeld bij de mens. Benzoylperoxide gel mag enkel tijdens de zwangerschap gebruikt worden indien strikt noodzakelijk.

Het is niet bekend of benzoylperoxide al dan niet in de moedermelk wordt uitgescheiden. Vele geneesmiddelen worden in de moedermelk uitgescheiden, wees dus extra voorzichtig als u Benzac gebruikt en borstvoeding geeft. Geeft u borstvoeding, breng Benzac dan niet aan op de borst om accidentele inname door het kind te vermijden.

Samenstelling:

De werkzame stof in Benzac is benzoylperoxide. – De andere stoffen in Benzac zijn: propyleenglycol – glycerol – acrylaatcopolymeren – carbomeer – poloxameer – natriumedetaat – natriumdioctylsulfosuccinaat – colloïdaal siliciumdioxide – natriumhydroxide – gezuiverd water.

Aanverwante producten: