FURACINE OPL (250ML)

ARTIKELNUMMER: 2438539 Categorieën: ,

 16,72  15,88

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Middel tegen besmetting van de huid op basis van nitrofural, bestemd voor uitwendig gebruik.

Gebruik:

Besmette wonden:  Voor het aanbrengen van Furacine Oplossing voor cutaan gebruik een stukje gaas gebruiken. Bij aanbrengen van kompressen, moeten deze vooraf in een proper schaaltje met een weinig Furacine. Oplossing voor cutaan gebruik overgoten worden; giet nooit overtollige oplossing terug in de fles.
Furacine Oplossing voor cutaan gebruik kan bij een lage temperatuur troebel worden. Breng in zo’n geval de fles in een warmwaterbad van ongeveer 60°C totdat de oplossing weer helder is. Bewaar de fles nadien op een wat minder koude plaats.

Brandwonden: De eerste stap bij elke brandwonde is 15 minuten lang spoelen met koud water om het inbranden te beperken. Daarna Furacine Oplossing voor cutaan gebruik aanbrengen op dezelfde manier als aangegeven voor besmette wonden. Ernstige verbrandingen moeten in een ziekenhuis behandeld worden.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is nitrofural 2 mg/g of 2 mg/ml  – De andere stoffen in dit middel zijn macrogol 300, 1500 en gezuiverd water.

Dit product mag niet naar Nederland verzonden worden (uitsluitend recept).

Aanverwante producten: