PYRALVEX OPL (10ML)

ARTIKELNUMMER: 0127035 Categorieën: ,

 7,00  6,65

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Pyralvex, oplossing voor oromucosaal gebruik is een vloeistof die aangebracht wordt op het mondslijmvlies. Pyralvex werkt ontstekingswerend en antibacterieel. Pyralvex wordt gebruikt voor aanvullende plaatselijke behandeling van ontstekingen van het mondslijmvlies:
– aften
– ander letsel van de mondholte

Gebruik:

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Volwassenen, ouderen en kinderen vanaf 12 jaar: de aanbevolen dosering is 2 tot 4 toepassingen per dag.

Breng Pyralvex aan op het ontstoken mondslijmvlies door aanstippen met een penseel of met een wattenstaafje. Indien u een kunstgebit draagt, verwijdert u dit voordat u Pyralvex aanbrengt. Onmiddellijk na de behandeling mag de mond niet met water of andere vloeistoffen (zoals bijvoorbeeld mondspoelmiddelen) gespoeld worden en mag er niet gegeten of gedronken worden. Dit vanwege het feit dat de stoffen die aanwezig zijn in Pyralvex dan weggespoeld kunnen worden.

Een flesje Pyralvex mag slechts door één persoon worden gebruikt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent U zwanger, denkt U zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Pyralvex mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, noch bij vrouwen die nog zwanger kunnen worden en geen contraceptiva nemen.

Antrachinonglycosiden afgeleid uit rabarber kunnen uitgescheiden worden in de moedermelk. Bij therapeutische dosissen van Pyralvex is het niet geweten of salicylzuur, uitgescheiden wordt in de moedermelk. Er zal dan een beslissing moeten genomen worden over het al dan niet voortzetten van de borstvoeding ofwel de behandeling met Pyralvex te staken, waarbij rekening zal worden gehouden met het voordeel van borstvoeding voor het kind tegenover het voordeel van de therapie met Pyralvex voor de vrouw.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn: Rabarberextract (ongeveer 50 mg) overeenkomend met 4,8 mg antrachinonderivaten per ml oplossing Salicylzuur 10 mg/ml oplossing De andere stoffen in dit middel zijn – alcohol 96 % – gezuiverd water.

Aanverwante producten: