ACICLOVIR EG LABIALIS CREME 5% (2G)

ARTIKELNUMMER: 2155075 Categorieën: ,

 7,90  7,51

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Aciclovir  is een geneesmiddel tegen virale infecties (antiviraal middel).

Gebruik:

Aciclovir moet vijfmaal daags met tussenpozen van ongeveer 4 uren aangebracht worden op de geïnfecteerde huidoppervlakken, behalve ’s nachts. Aciclovir moet zo spoedig mogelijk na het begin van de infectie worden aangebracht op de laesies of de zich nog vormende laesies. Breng de crème aan in een dunne laag op de aangetaste huidoppervlakken.

De behandeling moet worden voortgezet gedurende vijf dagen. Indien na vijf dagen de genezing niet volledig is kan de behandeling worden voortgezet voor een bijkomende periode van vijf dagen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u Aciclovir EG gebruikt. Het gebruik van Aciclovir EG mag enkel overwogen worden als de potentiële voordelen opwegen tegen de mogelijke onbekende risico’s. Er dient te worden opgemerkt dat de effecten van aciclovir crème op het hele lichaam heel waarschijnlijk te verwaarlozen zijn gezien de lokale applicatie op de huid.

Aciclovir gaat over in de moedermelk. Over de gevolgen daarvan is nog niet voldoende bekend. Neem daarom contact op met uw arts of apotheker als u borstvoeding geeft.

Samenstelling:

De werkzame stof in Aciclovir  is aciclovir. Eén gram crème bevat 50 mg aciclovir, equivalent aan 5 g aciclovir per 100 gram crème. De andere stoffen zijn: Macrogolstearaat – dimeticon – cetylalcohol – vloeibare paraffine – witte vaseline – propyleenglycol (E1520) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: