ACETYLCYSTEINE EG 200 MG (30CAPS)

ARTIKELNUMMER: 0600189 Categorieën: ,

 7,01  6,66

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Het generiek product van Lysox / Lysomucil.

Acetylcysteine EG is een geneesmiddel voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd).

Gebruik:

Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 1 capsule van 200 mg, driemaal per dag.
Kinderen van 2 tot 7 jaar: 1 capsule van 200 mg tweemaal per dag.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Er is een beperkte gegevens over het gebruik van acetylcysteïne bij zwangere vrouwen. De resultaten van dieronderzoeken wijzen niet op schadelijke effecten op het ongeboren kind na gebruik van Acetylcysteine EG tijdens de zwangerschap. Gebruik Acetylcysteine EG niet tenzij uw arts u dit zegt.

Het is niet bekend of acetylcysteïne in de moedermelk wordt uitgescheiden. Een risico voor de zuigeling kan niet uitgesloten worden. Geeft u borstvoeding of plant u dit te doen, dan zal uw arts of apotheker aangeven of u hiermee moet stoppen of de behandeling met Acetylcysteine EG moet onderbreken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne, overeenkomend met respectievelijk 200 mg per capsule – De andere stoffen in dit middel zijn lactose, mono-, di- en triglyceriden van vetzuren – titaandioxide – gelatine (zie rubriek in bijsluiter  ‘Acetylcysteine EG 200 mg harde capsules bevat lactose’ voor meer informatie).

Aanverwante producten: