ACETYLCYSTEINE EG 200 MG (30ZAK)

ARTIKELNUMMER: 1286251 Categorieën: ,

 7,01  6,66

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Acetylcysteine EG is een geneesmiddel voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd). Acetylcysteine EG wordt gebruikt bij: chronische bronchitis om het gevaar voor opstoten en de ernst ervan te verminderen; in gevallen van mucoviscidose kan een orale behandeling wegens haar grotere soepelheid een behandeling met aerosol aanvullen; acute aandoeningen van de luchtwegen, het vloeibaar maken van etterige en taaie slijmen die bij infecties van de ademhalingswegen worden gevormd.

Gebruik:

Voor aandoeningen van de luchtwegen:
Kinderen van 2 tot 7 jaar: 400 mg (120 tot 600 mg) per dag, in 2 tot 3 innamen, bvb. 1 zakje van 200 mg, 2x per dag.
Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 600 mg per dag, in 1 tot 3 innamen, bvb. 1 zakje van 200 mg, 3x per dag of 1 zakje van 600 mg, 1 x per dag.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Er is een beperkte gegevens over het gebruik van acetylcysteïne bij zwangere vrouwen. De resultaten van dieronderzoek duiden niet op schadelijke effecten op het ongeboren kind na gebruik tijdens de zwangerschap. Gebruik Acetylcysteine EG niet tenzij uw arts u dit zegt.

Het is niet bekend of acetylcysteïne in de moedermelk wordt uitgescheiden. Een risico voor de zuigeling kan niet uitgesloten worden. Geeft u borstvoeding of plant u dit te doen, dan zal uw arts of apotheker aangeven of u hiermee moet stoppen of de behandeling met Acetylcysteine EG moet onderbreken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne – De andere stoffen in dit middel zijn aspartaam (E951) – zonnegeel FCF (E110) – citrussmaak – sorbitol (E420).

Aanverwante producten: