LYSOMUCIL 600 MG (30TABL)

ARTIKELNUMMER: 3214400 Categorieën: ,

 12,90  12,26

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Het actieve bestanddeel van Lysomucil 600 mg tabletten is acetylcysteïne voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd) en voor het behandelen van chronische bronchitis (COPD – Chronic Obstructive Pulmonary Disease) welke gekenmerkt wordt door chronisch hoesten, slijmvorming en geleidelijk toenemende kortademigheid, en veroorzaakt wordt door chronische ontsteking van de luchtwegen en oxidatieve stress.

Gebruik:

Voor chronische bronchitis (COPD): Vanaf 7 jaar: 1 tablet per dag.
Voor mucoviscidose: Vanaf 6 jaar: 1 tablet per dag.
Voor acute aandoeningen van de luchtwegen: Vanaf 7 jaar: 1 tablet per dag.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Er zijn beperkte gegevens rond het gebruik van Lysomucil bij zwangere vrouwen. Dierproeven wijzen niet op schadelijke effecten op het ongeboren kind na gebruik tijdens de zwangerschap. Gebruik Lysomucil niet tenzij uw arts u dit zegt.

Het is niet gekend of Lysomucil wordt uitgescheiden in de moedermelk. Een risico voor de zuigeling kan niet uitgesloten worden. Geeft u borstvoeding of plant u dit te doen, dan zal uw arts of apotheker aangeven of u hiermee moet stoppen of de behandeling met Lysomucil moet onderbreken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne. – De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn microkristallijne cellulose – crospovidone – magnesiumstearaat – anhydrisch colloïdaal silica – hypromellose.

Aanverwante producten: