CETAVLEX CREME (60G)

 6,54  6,21

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Reinigen en ontsmetten van schrammen, kleine wonden en kleine brandwonden.
Behandelen van steenpuisten of impetigo (etterige, besmettelijke huidontsteking met korstvorming).
Reinigen en ontsmetten van de huid van zuigelingen in geval van roodheid veroorzaakt door luieruitslag.
Ontsmetten van de handen voor verzorging van wonden en andere huidletsels bij eerste hulp.

Ontsmettende en reinigende crème op basis van chloorhexidine en cetrimide.

Gebruik:

OPGELET! Was uw handen altijd grondig voor en na het gebruik van Cetavlex crème.

Schrammen en kleine wonden: Reinig eerst de omgeving rondom de wonde met Cetavlex crème. Gebruik hiervoor een gaas. Neem daarna een vers gaas en reinig voorzichtig de wonde zelf. Breng Cetavlex crème opnieuw aan op de wonde en verbindt de wonde met zuiver verband.

Kleine brandwonden: Doe een beetje Cetavlex crème op een stukje gaas. Reinig hiermee de brandwonde zeer zachtjes. Bedek de brandwonde vervolgens met de crème die u in een dikke laag aanbracht op een gaas of op een andere zuivere stof.

Steenpuisten: Strijk de huid rondom de puisten in met Cetavlex crème om het verspreiden van de besmetting tegen te gaan. Let er ook op dat u uw handen met crème inwrijft voordat u het verband vernieuwt.

Impetigo (etterige, besmettelijke huidontsteking met korstvorming): Wrijf het getroffen gebied 1 of 2 keer per dag in met Cetavlex crème. Dit vergemakkelijkt het verwijderen van de korstjes. Wrijf ook uw handen in om tijdens het verbinden een uitbreiding van de besmetting te voorkomen.

Luieruitslag bij zuigelingen
Reinig de geirriteerde huid met Cetavlex crème bij het verwisselen van de luiers. Cetavlex crème heeft zowel een reinigende als een ontsmettende werking.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Cetavlex crème mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. De opname doorheen de huid is immers zeer beperkt of zelfs afwezig.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn cetrimonium bromide, aanwezig in de vorm van cetrimonium bromide oplossing, equivalent met 5 mg cetrimonium bromide en chloorhexidine gluconaat, aanwezig in de vorm van chloorhexidine gluconaat oplossing equivalent met 1 mg chloorhexidine gluconaat. – De andere stoffen in dit middel zijn cetostearylalcohol – vloeibare paraffine – methylparahydroxybenzoaat – propylparahydroxybenzoaat – aroma P2419 – gezuiverd water.

Aanverwante producten: