VITAMINE D 25000IE (4CAPS)

ARTIKELNUMMER: 4229639 Categorieën: ,

 6,95  6,60

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Vitamine D Will bevat cholecalciferol (vitamine D). Vitamine D helpt het lichaam om calcium op te nemen en bevordert de botaanmaak. Dit medicijn is aanbevolen in de volgende gevallen: preventie en behandeling van vitamine D-deficiëntie bij volwassenen met een vastgesteld risico. Samen met een ander medicijn om bepaalde botaandoeningen te behandelen, zoals een verdunning van het bot (osteoporose).

Gebruik: 

Behandeling van vitamine D-deficiëntie: startdosis van 100000 IE als eenmalige dosis of als een cumulatieve dosis over 1 week. Daarna kan een lagere
onderhoudsdosis gegeven worden als uw arts dat wenselijk vindt.
Vitamine D-insufficiëntie (serumspiegels 25-50 nmol/l of 10-20 ng/ml) bij volwassenen en ouderen; en langdurige onderhoudsbehandeling na een behandeling van deficiëntie bij volwassenen en bejaarden; en preventie van vitamine D-deficiëntie bij hoogrisicopatiënten: 25000 IE/maand – 25000 IE/2 maanden.
Osteoporose: 25.000 IE/maand.

Zwangerschap/borstvoeding:

Een hoge dosis van vitamine D, zoals Vitamine D Will, is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.
Vitamine D Will mag worden gebruikt tijdens de periode van borstvoeding. Vitamine D gaat over in de moedermelk. Daar moet rekening mee worden gehouden als er extra vitamine D gegeven wordt aan het kind dat borstvoeding krijgt

Samenstelling:

De werkzame stof in dit medicijn is cholecalciferol. Elke zachte capsule bevat 25000 IE cholecalciferol (equivalent met 0,625 mg vitamine D3).
De andere stoffen in dit medicijn zijn: butylhydroxytolueen (BHT) – olie van middellangeketentriglyceriden – gelatine (E441) – glycerol (E422) – titaniumdioxide (E-171) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: