FOLAVIT 0,4MG ESS 30TB+30C

ARTIKELNUMMER: 4502126 Categorieën: ,

 22,50  21,38

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

Vitaminen voor tijdens en na de zwangerschap. Calcium-L-methylfolaat is het calciumzout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), de actieve vorm van folaat en belangrijkste vorm van folaat in de bloedcirculatie. Dit in tegenstelling tot foliumzuur (synthetische vorm van folaat) dat eerst moet worden omgezet in het lichaam tot de actieve vorm vooraleer het zijn biologische functies kan uitoefenen. Toediening van calcium-L-methylfolaat verhoogt de folaatstatus van de vrouw. Een lage folaatstatus van de zwangere vrouw is een risicofactor voor het ontstaan van neuraal-buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neuraalbuisdefect is een aangeboren afwijking ten gevolge van een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. open ruggetje).

Gebruik:

1 tablet en 1 capsule per dag, bij voorkeur met een glas water.

Samenstelling:

1 tablet met: actieve vorm van foliumzuur (451 μg calcium-L-methylfolaat, wat equivalent is aan 400 μg foliumzuur per tablet) – 100 μg jodium.
1 capsule (zonder gelatine) met: 20 μg of 800 I.E. vitamine D3 – 200 mg docosahexaeenzuur (DHA) (algenolie).

Aanverwante producten: