CALCIUM SANDOZ D-600MG/400UI BRUIS (40TABL)

ARTIKELNUMMER: 1662600 Categorieën: , ,

 10,18  9,67

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Sandoz Ca-D wordt gebruikt bij de behandeling van gecombineerd calcium- en vitamine D3-tekort en kan samen met andere geneesmiddelen worden gebruikt om een aandoening, osteoporose (verzwakking van de beenderen) genaamd, te behandelen bij patiënten bij wie een gecombineerd calcium- en vitamine D-tekort is gediagnosticeerd of die een hoog risico lopen op een dergelijk tekort.

Gebruik:

Sandoz Ca-D is niet bedoeld voor gebruik bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.

De aanbevolen dosering voor volwassenen en ouderen is één bruistablet (een enkele dosis) een- of tweemaal daags (equivalent aan 600 – 1.200 mg calcium en 400 – 800 IE vitamine D3). Los Sandoz Ca-D op in een glas water (ongeveer 200 ml) en drink onmiddellijk op. De tablet niet inslikken of kauwen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, hebben meer calcium en vitamine D nodig dan normaal. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding mag de dagelijkse inname niet hoger zijn dan 1.500 mg calcium en 600 IE (internationale eenheden) vitamine D3. Daarom mag u niet meer innemen dan één bruistablet per dag.

Calcium gaat in lichte mate over in de moedermelk zonder een negatief effect te hebben op kinderen. Vitamine D en zijn metabolieten gaan ook over in moedermelk. Die bron van vitamine D moet in beschouwing worden genomen bij toediening van extra vitamine D aan het kind.

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, moeten de inname van Sandoz Ca-D twee uur verwijderd houden van een maaltijd, gezien een mogelijke daling van de ijzerabsorptie.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn calcium en cholecalciferol (vitamine D3) als cholecalciferolconcentraat ‘poedervorm’. Elke bruistablet bevat 600 mg calcium (als calciumcarbonaat) en 10 microgram cholecalciferol (vitamine D3, equivalent aan 400 IE als concentraat ‘poedervorm’). – De andere stoffen in dit middel zijn watervrij citroenzuur – malinezuur – natriumwaterstofcarbonaat – natriumcyclamaat – citroensmaak (bevat citroenolie, mannitol, sorbitol, maltodextrine, D-glucono-1,5-lacton, acacia) – natriumcarbonaat – maltodextrine – natriumsaccharine – natriumascorbaat – sucrose – gemodificeerd zetmeel –  alfa-tocoferol – triglyceriden met middellange ketens – colloïdaal watervrij siliciumdioxide.

Aanverwante producten: