FULTIVIT D3 20 000 IE (12CAPS)

ARTIKELNUMMER: 3958097 Categorieën: ,

 17,64  16,76

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Fultivit-D3-producten bevatten vitamine D3 die zowel de absorptie en het metabolisme van calcium als de opname van calcium in het botweefsel regelt. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om een tekort aan vitamine D3 te voorkomen en te behandelen.

Gebruik:

Fultivit-D3 zachte capsules mogen niet worden gegeven aan kinderen jonger dan 12 jaar wegens het risico op verstikking

Voor de preventie van een vitamine D-tekort bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) is de aanbevolen dosering: Eén capsule per maand.
Voor de behandeling van een tekort aan vitamine D bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) wordt de dosering individueel aangepast. Voor hoge oplaaddoses als startdosering voor de behandeling van vitamine D-tekort onder medisch toezicht dient de nodige enkelvoudige dosering of een cumulatieve dosis te worden bepaald door de arts.

De maandelijkse dosis mag 120 000 IE niet overschrijden (i.e. een maximum van 1 capsule per week).

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Vitamine D gaat over in de moedermelk. Daarmee dient rekening te worden gehouden bij het toedienen van vitamine D aan een kind dat borstvoeding krijgt. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt aanbevolen de dagelijkse inname van 600 IE vitamine D niet te overschrijden, en wanneer een tekort aan vitamine D is bevestigd, bedraagt de maximale aanbevolen dosis 4000 IE.

Fultivit-D3 20 000 IE zachte capsules worden wegens hun hoge sterkte niet aanbevolen voor gebruik bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Samenstelling:

Elke capsule bevat: 20 000 IE cholecalciferol (equivalent aan 500 microgram vitamine D3). De andere stoffen in Fultivit-D3 (vitamine D3) zijn: Geraffineerde maïsolie – gebutyleerd hydroxytolueen (BHT) (E321) – Gelatine (E441) – glycerol (E422) – chinolinegeel (E104) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: