FULTIVIT D3 3200 IE (60CAPS)

ARTIKELNUMMER: 3958105 Categorieën: ,

 19,90  18,91

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Fultivit-D3-producten bevatten vitamine D3 die zowel de absorptie en het metabolisme van calcium als de opname van calcium in het botweefsel regelt. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om een tekort aan vitamine D3 te voorkomen en te behandelen.

Gebruik:

Voor de preventie van een vitamine D-tekort bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) is de aanbevolen dosering: Eén capsule per week.
Voor de behandeling van een vitamine D-tekort bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) wordt de dosering individueel aangepast door uw arts.

De dagelijkse dosis mag 4000 IE niet overschrijden (7 capsules per week, i.e. een maximum van 1 capsule per dag).

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Vitamine D gaat over in de moedermelk. Daarmee dient rekening te worden gehouden bij het toedienen van vitamine D aan een kind dat borstvoeding krijgt. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt aanbevolen de dagelijkse inname van 600 IE vitamine D niet te overschrijden, en wanneer een tekort aan vitamine D is bevestigd, bedraagt de maximale aanbevolen dosis 4000 IE.

Samenstelling:

Elke capsule bevat: 3200 IE cholecalciferol (equivalent aan 80 microgram vitamine D3). De andere stoffen in Fultivit-D3 (vitamine D3) zijn: Geraffineerde maïsolie – gebutyleerd hydroxytolueen (BHT) (E321) – Gelatine (E441) – glycerol (E422) – chlorophylline natrium koper complex (E141) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: