PHOSPHATIDYLSERINE 100 MG DEBA (60TABL)

ARTIKELNUMMER: 2836245 Categorieën: ,

 46,50  44,18

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

Fosfatidylserine is een negatief geladen fosfolipide die zich aan de binnenzijde van de celmembranen bevindt. Deze stof is sterk geconcentreerd in het brein en zenuwstelsel en is noodzakelijk voor alle cellen in het lichaam. Het speelt een rol in de celmembranen, waardoor deze vloeibaar en stabiel blijven.

Een aantal belangrijke effecten van Phosphatidylserine zijn :

– Activering van de proteïne-kinase C, een belangrijk enzym, waarvan bekend is dat de niveau’s in het brein afnemen met het vorderen van de leeftijd.
– Toename van acetylcholine receptoren in de hersenen. Acetylcholine is een neurotransmitter en speelt een grote rol in het autonome zenuwstelsel.
– Verhoging van de dopamine-afgifte. Dopamine regelt de activiteit in de hersenen en heeft een remmende werking zodat we niet teveel indrukken te verwerken krijgen.
– Mogelijk een signaalfunctie voor het immuunsysteem om te bepalen welke cellen oud of ongezond zijn en dus vervangen moeten worden door nieuwe cellen. Dit is nog niet uitgebreid getest in de klinische praktijk, maar inmiddels wel bekend bij onderzoekers.
– Verbetering van de prikkeloverdracht. Dit heeft ook te maken met de productie van de neurotransmitters, zoals acetylcholine en dopamine, in de synapses tussen de zenuwcellen en het aantal dentrieten.
– Toename van glucose metabolisme. Ongeveer 1/3 deel van alle glucose in het lichaam wordt gebruikt om de hersenen te voeden.
– Verbetert de cognitieve functies.

Gebruik:

1 tot 3 capsules per dag, bij voorkeur met de maaltijd.

Samenstelling:

Fosfatidylserine 70% 142,86mg (=100mg zuivere fosfatidylcerine) – microkristallijne cellulose (stabilisator) – hydroxypropylmethylcellulose (omhulling, V-capsule)

Aanverwante producten: