CLEEN PHOSPHO-SODA 11G/24G (45ML)

ARTIKELNUMMER: 3391331 Categorieën: ,

 10,17  9,66

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Cleen Phospho-Soda is een laxeermiddel. Het wordt gebruikt bij ernstige darmverstopping (constipatie). Pas ook uw leef- en voedingsgewoonten aan als u last heeft van verstopping.

Cleen Phospho-Soda wordt gebruikt als voorbereiding van de darm op een chirurgische ingreep of een darmonderzoek.

Gebruik:

Het is aanbevolen om dit geneesmiddel 30 minuten voor de maaltijd in te nemen of ‘s avonds voor het slapengaan. Men kan best eerst een glas vloeistof drinken alvorens Cleen Phospho-Soda in te nemen. De aangeduide hoeveelheid verdunnen in een glas koud water (± 120 ml).

Volwassenen en kinderen boven de 12 jaar: 4 koffielepels (20 ml)
Kinderen van 10 tot 11 jaar:  2 koffielepels (10 ml)
Kinderen van 5 tot 9 jaar: 1 koffielepel (5 ml)

Na toediening van de oplossing wordt best nog een extra glas water ingenomen. Vooral bij kinderen wordt aangeraden extra vloeistof te laten drinken om uitdroging te vermijden. Als er geen darmwerking optreedt in de 6 uur na gebruik van de eerste of de tweede dosis, stop dan onmiddellijk met de toediening en verwittig een arts.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Cleen Phospho-Soda mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap, tenzij het echt nodig is onder toezicht van de arts. Men weet niet of Cleen Phospho-Soda overgaat in de moedermelk. Indien u Cleen Phospho-Soda zou gebruiken, kolf dan de moedermelk af en verwijder ze. Doe dit vanaf de eerste dosis tot 24 uur na de tweede dosis (zie gebruik bij darmreiniging).

Borstvoeding mag niet worden gegeven binnen de 24 uur na de tweede dosis van Cleen Phospho-Soda.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in Cleen Phospho-Soda zijn: dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat – natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat. – De andere stoffen in Cleen Phospho-Soda zijn: glycerine – natriumsaccharine – gembercitroenaroma (gemberolie, alcohol, limoenolie, citroenzuur, water) – natriumbenzoaat –
gezuiverd water.

Aanverwante producten: