ETIXX COLLAGEN COMPLEX (300G)

ARTIKELNUMMER: 4201489 Categorieën: ,

 35,99  34,19

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

Pezen, ligamenten, kraakbeen, spieren en botten worden zwaar belast tijdens het sporten, wat vaak leidt tot sportblessures. Collageen is het belangrijkste extracellulair structureel eiwit dat aanwezig is in pezen, ligamenten, kraakbeen, spieren, botten, huid, bloedvaten en zorgt voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van bindweefsel.
Uit onderzoek blijkt dat de inname van collageen effectief is voor 1) het verminderen van het risico op een musculoskeletale blessures en 2) het versnellen van het herstel bij blessure, door het versterken en herstellen van de extracellulaire matrix en het kraakbeen.
Gezien blessures aan kraakbeen, pezen en ligamenten, gewrichten voornamelijk voorkomen bij hoge impact sporten (bv. balsporten, afstandslopen, springen, wintersporten …) zullen voornamelijk dit type sporters baat hebben bij het gebruik van Collagen Complex. Collagen Complex kan zowelpreventief als curatief gebruikt worden.

Gebruik:

Meng 10 g poeder met 200ml water, een drank naar keuze of yoghurt, één maal per dag.

Samenstelling:

FORTIGEL® (Rundercollageen peptiden), TENDOFORTE® (rundercollageen peptiden), L-ascorbinezuur.

Aanverwante producten: