TROC (20TABL)

 4,07  3,87

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Pijnstillend en koortswerend middel. Het is aangewezen voor de verlichting van koorts en van milde tot matige pijn bij hoofdpijn en tandpijn.

Gebruik : 

De tabletten innemen met voldoende water of oplossen in water voor inname en bij voorkeur innemen na een maaltijd.
Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar:  1 tot 2 tabletten, 1 tot 3 maal per 24 uren, met een maximum van 6 tabletten per dag. De duur van de behandeling moet zo kort mogelijk zijn en moet gestopt worden onmiddellijk na het verdwijnen van de symptomen.

Tussen 2 innamen moet een tijd van minstens 4 uren gelaten worden.

Kinderen vanaf 21 kg (6 jaar):  ½ tablet, 1 tot 3 maal per 24 uren.
Troc aan kinderen beneden de 12 jaar slechts toedienen onder medisch toezicht.

Zwangerschap/borstvoeding : 

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Alhoewel bij de mens geen ongunstige effecten op de foetus werden waargenomen na de toediening van één van de bestanddelen van Troc, wordt voorzichtigheid aangeraden en wordt dit geneesmiddel best niet ingenomen tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Indien gebruik tijdens de zwangerschap nodig is, gebruik dan de laagst mogelijke dosering die uw pijn en of koorts vermindert en gebruik Troc zo kort mogelijk. Neem contact op met uw dokter als de pijn of koorts niet vermindert of als u Troc vaker moet innemen. Op het einde van de zwangerschap wordt acetylsalicylzuur best niet ingenomen, aangezien het de arbeid kan verlengen en de bevalling kan vertragen.

De bestanddelen van Troc komen in de moedermelk terecht en worden dus ingenomen door de zuigeling.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in Troc zijn: acetylsalicylzuur DC 200 mg – paracetamol 90% DC 200 mg – coffeïne-anhydraat 50 mg. – De andere stoffen in Troc zijn: microkristallijne cellulose – colloïdaal siliciumdioxide – stearinezuur.

 

Aanverwante producten: