LAMISIL 1% DERMGEL (15G)

ARTIKELNUMMER: 2329555 Categorieën: ,

 10,93  10,38

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Lamisil dermgel is een schimmelwerend middel dat de schimmels doodt die verantwoordelijk zijn voor huidproblemen.

Gebruik:

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: Breng de gel 1 maal per dag aan gedurende 1 week. Zet de behandeling gedurende een week verder, ook als de infectie na enkele dagen beter lijkt te zijn, zodat de infectie niet herbegint en de behandeling geslaagd is.

1. De geïnfecteerde zone zorgvuldig wassen en afdrogen.
2. Breng er een dun laagje Lamisil dermgel op aan, evenals op de zone er omheen.
3. Lichtjes inwrijven.
4. Was uw handen nadat u de geïnfecteerde zone heeft aangeraakt zodat u de infectie niet overbrengt naar andere plaatsen of op iemand anders.
Schimmelinfecties zijn zeer besmettelijk: deel uw kleding en uw linnengoed niet met iemand anders. Was ze regelmatig.

Probeer niet te krabben aan de aangetaste zones, ook als ze jeuken. Het kan de situatie alleen verergeren, het genezingsproces vertragen en de infectie verder verspreiden. Wanneer u een zone in een huidplooi behandelt, kunt u deze, vooral ‘s nachts, met een gaasverband bedekken. Vervang het gaasverband telkens als u de crème aanbrengt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt. Het gebruik van Lamisil dermgel wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, tenzij strikt noodzakelijk.

U mag Lamisil dermgel niet gebruiken als u borstvoeding geeft. Kinderen mogen niet in aanraking komen met de zones die behandeld worden met Lamisil dermgel, inclusief de borsten.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is terbinafine; 1 g gel bevat 10 mg terbinafine. De andere stoffen in dit middel zijn: butylhydroxytolueen (E321) – natriumhydroxide – benzylalcohol – sorbitaan monolauraat – carbomeer 974P – polysorbaat 20 – isopropylmyristaat – ethanol 96% (v/v) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: