DAKTOZIN PASTA (90G)

ARTIKELNUMMER: 0282897 Categorieën: ,

 10,55  10,02

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

DAKTOZIN PASTA

Daktozin is een uitwendig middel tegen luierdermatitis. Het bevat een geneesmiddel tegen schimmels (miconazolnitraat) en een lokaal beschermend geneesmiddel (zinkoxide). De zalf kleeft goed en langdurig aan de huid en beschermt ze tegen de irriterende invloed van de urine en stoelgang. Op die manier worden schimmels en bacteriën snel vernietigd en treedt een spoedig herstel van de huid op. Daktozin is aangewezen bij de behandeling van de droge en vochtige vorm van huidontsteking bij baby’s en peuters die het gevolg is van een te lang contact van de urine en stoelgang in de luier met de huid (luierdermatitis). Niet zelden treedt op die plaats een bijkomende besmetting met schimmels op.

Gebruik:

Daktozin wordt aangebracht op de volledige ontstoken oppervlakte bij elke luierwissel en na het bad. Alvorens de zalf aan te brengen – indien nodig – de huid reinigen met lauw water en voorzichtig droog doppen. De zalf zachtjes aanbrengen met de vingertoppen (niet inwrijven).

Zwangerschap/borstvoeding:

Daktozin wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap en bij vrouwen die zwanger kunnen worden en geen anticonceptie toepassen.
Miconazol, een werkzame stof van Daktozin, wordt minimaal geabsorbeerd door het lichaam als het wordt aangebracht op de huid.

Er is onvoldoende informatie over de uitscheiding van de werkzame bestanddelen van Daktozin in de moedermelk. Risico voor pasgeborenen/zuigelingen kan niet worden uitgesloten. Er moet worden besloten of borstvoeding moet worden gestaakt of dat behandeling met Daktozin moet worden gestaakt dan wel niet moet worden ingesteld, waarbij het voordeel van borstvoeding voor het kind en het voordeel van behandeling voor de vrouw in overweging moeten worden genomen. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn miconazolnitraat en zinkoxide. Elke gram zalf bevat 2,5 mg miconazolnitraat en 150 mg zinkoxide. – De andere stoffen in dit middel zijn witte vaseline – trihydroxystearine – seringbloesemparfum.

 

 

Aanverwante producten: