URGO WRATTEN HARDNEKKIG (2ML)

ARTIKELNUMMER: 3562147 Categorieën: ,

 18,80  17,86

Behandeling van hardnekkige wratten op handen en voeten. Met de precisiepen en de lichte blauwachtige sluier kan de wrat precies bedekt worden zonder dat de gezonde huid eromheen wordt geraakt.

Voldoende om tot 4 wratten te behandelen.

Gebruik:

Belangrijke opmerking: bescherm de omliggende gezonde huid voor de behandeling door een dun laagje vaseline aan te brengen rond de wrat. Zorg ervoor dat de vaseline niet op de wrat terechtkomt, want dat zou het effect van de behandeling kunnen beperken.

1. Draai de dop tot de twee rode pijlen tegenover elkaar staan om de pen te openen en trek de dop vervolgens los.
2. Duw bij het eerste gebruik enkele malen op de drukknop van de pen, telkens met 5 seconden tussen elke druk, tot de blauwige gel verschijnt in het transparante deel van de applicatortip. Eén enkele druppel gel (1 klik) volstaat voor één applicatie. Als de wrat niet volledig bedekt is met één druppel, breng dan een tweede druppel gel op de wrat aan, zonder de gezonde huid rond de wrat te raken. FR Click 5 sec. 1 Click 10-15 min.
3. Houd de pen verticaal, met de applicator naar beneden gericht, zodat de gel in de applicatortip kan vloeien.
4. Breng voorzichtig en nauwkeurig één enkele druppel gel op de wrat aan. Dankzij de blauwige gel kunt u goed zien waar de gel aangebracht is.
5. Als de gel per ongeluk in contact komt met de gezonde huid, moet u overvloedig spoelen met zuiver water en zeep om irritatie of brandwonden op de gezonde huid te voorkomen. Om de gezonde huid rond de wrat te beschermen voor het aanbrengen, is het aangeraden een dun laagje vaseline rond de wrat te smeren. Let op dat u geen vaseline op de wrat smeert, want dat kan de doeltreffendheid van de behandeling verminderen.
6. Laat de gel na het aanbrengen 10-15 minuten drogen voor u zich aankleedt of schoenen aantrekt.
7. Herhaal twee keer per dag gedurende vier dagen. Voor kinderen met kleine wratten één keer per dag aanbrengen gedurende vier dagen.
8. Veeg de applicator goed schoon met een papieren zakdoekje om gelresten te verwijderen. Sluit de pen af met de dop en zorg ervoor dat de rode pijlen niet tegenover elkaar staan.
9. Tijdens de behandeling zal de wrat donkerder worden en zal er een korstje op de huid komen. Afhankelijk van de grootte van de wrat zal ze binnen één à twee weken na het beëindigen van de behandeling verdwijnen en zal er een gladdere, licht roze huid verschijnen, die de daaropvolgende weken haar normale kleur zal krijgen.
10. Stel de behandelde zone niet bloot aan de zon zolang de huid nog niet haar normale kleur heeft. 11. Als de wrat niet volledig verdwenen is, mag de behandeling na een pauze van vier dagen herhaald worden. De behandeling mag maximaal vier keer worden herhaald. Als de wrat na vier keer nog altijd niet verdwenen is, moet u uw arts raadplegen.

Voorzorgen bij gebruik:

-De stift URGO Hardnekkige Wratten bevat een corrosief zuur. Het is belangrijk het product ENKEL aan te brengen op wratten op HANDEN en VOETEN.
-Als de gel in contact komt met gezonde huid, moet u onmiddellijk spoelen met zuiver water en zeep.
-Enkel voor uitwendig gebruik.
-Als u de stift voor de eerste keer gebruikt, brengt u de gel aan op één enkele wrat voor u meerdere wratten gaat behandelen.
-Zolang de behandelde huidzone niet volledig genezen is, mag u ze niet blootstellen aan de zon. Het proces van huidvernieuwing kan 4 tot 6 weken duren. Bij langdurige blootstelling aan de zon zou de huid een geringere of een sterkere pigmentatie kunnen vertonen.
-Raak de behandelde huid niet aan. Wratten zijn immers besmettelijk.
-De behandelde wrat niet afkrabben of aftrekken. Ze moet vanzelf afvallen.
-Houd het product weg van de mond en de ogen. Als u de wratten van uw handen hebt behandeld, wast u uw handen na 5 minuten om contact van het product met de ogen of slijmvliezen te vermijden. In geval van accidenteel contact met de ogen of slijmvliezen, de huid overvloedig spoelen met zuiver water en uw arts raadplegen.
-Om redenen van hygiëne mag de stift maar door één enkele persoon worden gebruikt. Andere gebruikers mogen de stift niet opnieuw gebruiken. Op het eind van de behandeling moet de stift worden weggegooid.
-Vermijd contact met juwelen, kleding, weefsels of meubels. De stift zou ze kunnen beschadigen.
-Na gebruik kunnen er nog resten van gel in de dop van de stift zitten. Daarom wordt aangeraden voorzichtig te zijn bij het afnemen en het terugplaatsen van de dop.
-Houd de behandelde zone schoon om een infectie te voorkomen.
-Raadpleeg uw arts: als de wrat na 4 behandelingen (4 weken) niet verdwenen is; als u irritatie, roodheid of pijn ervaart; als de wrat beschadigd is, bloedt, rood is of pijn doet of als de huid rond de wrat rood is of pijn doet.

Contra indicaties :

Gebruik dit product niet in de volgende situaties omdat dat kan leiden tot weefselbeschadiging, blijvende littekens en/of andere complicaties:

-Als u een diagnose hebt van kanker of ooit hebt gehad
-Als u een behandeling krijgt of hebt gekregen voor kanker (zoals chemotherapie, bestraling, enz.)
-Diabetes
-Circulaties problemen, hartproblemen of auto-immuunstoornissen of als u geneesmiddelen inneemt om die problemen te behandelen.
-Hemofilie
-Een kind jonger dan 4 jaar oud
-Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is niet bekend of TCA de zwangerschap, het ongeboren kind of de boreling zal schaden
-Wratten die geïrriteerd (rood, ontstoken), geïnfecteerd, open zijn of bloeden of als er dikke (keloïd) littekens in of rond de wratten zijn.
-Bij overgevoeligheid of allergie voor chemische peelingproducten
-Op andere delen van het lichaam (bv. Armen, borsten, achterste, gezichte & ogen, genitale zone, slijmvliezen (neus, mond, aars, lippen, oren)
-Op andere types van huidletsels (bv. Naevi , geboortevlekken)
-In combinatie met andere producten om wratten te behandelen. Als u naast de pen tegen wratten ook andere producten gebruikt om wratten behandelen, kan dat leiden tot ernstige brandwonden, weefselbeschadiging en/of blijvende littekens.

Samenstelling:

Trichloorazijnzuur (TCA) 40% – Methyleenblauw.

Dit product is een medisch hulpmiddel.

Aanverwante producten: