NASA RHINATHIOL SPRAY (10ML)

ARTIKELNUMMER: 1682178 Categorieën: ,

 8,15  7,74

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Nasa Rhinathiol is aangewezen voor de symptomatische behandeling van neusverstopping veroorzaakt door een banale verkoudheid, vasomotorische en allergische rhinitis en sinusitis.

Gebruik:

Volwassenen: Maximum 1 tot 2 verstuivingen per neusgat, en dit 2 tot maximum 3 keer per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: Maximum 1 verstuiving per neusgat, en dit 1 tot maximum 2 keer per dag.

Om de bereiding te verstuiven, het pompje activeren door het flesje tussen de wijsvinger, de middenvinger en de duim te nemen. Bij het eerste gebruik en in geval van hergebruik nadat de spray een tijdje niet meer gebruikt werd, is het belangrijk vooraf 2 tot 3 maal te pompen (niet in een neusgat) om zo een regelmatige verstuiving te verkrijgen.

U mag dit geneesmiddel niet langer dan 5 dagen innemen zonder medisch advies. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het gebruik van Nasa Rhinathiol tijdens de zwangerschap moet worden vermeden.

Nasa Rhinathiol mag niet gebruikt worden tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in Nasa Rhinathiol is xylometazoline. Het is aanwezig onder de vorm van xylometazoline hydrochloride. Eén verstuiving (ongeveer 70 µl) stemt overeen met ongeveer 70 µg xylometazoline hydrochloride – De andere stoffen in Nasa Rhinathiol 0,1% zijn Monokaliumfosfaat – Natriumchloride – Dinatriumfosfaat dihydraat – Polysorbaat 20 – Dinatriumedetaat – Eucalyptol – Neroli olie – Benzalkonium chloride – Gezuiverd water.

Aanverwante producten: