NESIVINE BABY 0,01% (5ML)

ARTIKELNUMMER: 2252088 Categorieën: ,

 8,03  7,63

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Oxymetazoline ontzwelt de slijmvliezen. Nesivine 0,01% wordt gebruikt bij de behandeling van de symptomen van een verstopte neus, bijvoorbeeld bij neusverkoudheid of bij ontsteking van de sinussen. De werking houdt tot 12 uur aan. Er wordt aanbevolen om eerst de neus te spoelen met een zoutoplossing. Wanneer de neusverstopping aanhoudt kan Nesivine 0,01% gebruikt worden.

Gebruik:

Nesivine 0,01% baby sine conservans is bestemd voor voor baby’s van 0 tot 2 jaar.

Wanneer de neusverstopping aanhoudt kan Nesivine gebruikt worden gedurende maximaal 5 opeenvolgende dagen. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt.Tussen elk gebruik van Nesivine moet telkens 5 tot 6 uur verstrijken. Indien u Nesivine vaker en/of langer wilt gebruiken dan de voorgeschreven dosering, moet u een arts raadplegen.

1e tot en met 4e levensweek: Het normale gebruik is 2 tot 3 maal per dag 1 druppel van de oplossing in ieder neusgat indruppelen. De maximale toediening is 1 druppel per keer en 3 druppels per dag in ieder neusgat.

Vanaf de 5e tot de 52e levensweek: Het normale gebruik is 2 tot 3 maal per dag 1 tot 2 druppels van de oplossing in ieder neusgat indruppelen. De maximale toediening is 2 druppels 3 maal per dag in ieder neusgat.

Kinderen vanaf 1 tot 2 jaar: Het normale gebruik is 2 tot 3 maal per dag 1 tot 2 druppels van de oplossing in ieder neusgat indruppelen. De maximale toediening is 8 druppels per dag in elk neusgat.

Zwangerschap / borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding is het gebruik van Nesivine af te raden.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is oxymetazoline hydrochloride – De andere stoffen in dit middel zijn citroenzuur monohydraat – natriumcitraat – glycerol – gezuiverd water.

Aanverwante producten: