XYLOMARIS EG 1MG/ML SPRAY (10ML)

ARTIKELNUMMER: 3573235 Categorieën: ,

 7,06  6,71

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Xylomaris is een neusspray dat gebruikt wordt om het neusslijmvlies te ontzwellen in het geval van verkoudheid, opstoten van loopneus en allergische verkoudheid.

Gebruik: 

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: 1 verstuiving tot 3 keer per dag.
U mag Xylomaris niet langer dan 7 dagen gebruiken. Daarna moet u enkele dagen wachten voordat u dit geneesmiddel opnieuw gebruikt. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt.

Zwangerschap/borstvoeding: 

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die borstvoeding geven mogen Xylomaris niet gebruiken tenzij een arts anders heeft besloten na zorgvuldige afweging van de voordelen en risico’s, omdat niet werd vastgesteld of gebruik tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding veilig is. Aangezien overdosering de bloedtoevoer naar het ongeboren kind of de melkproductie kan doen verminderen, mag de aanbevolen dosering tijdens de zwangerschap of de periode van borstvoeding niet overschreden worden.

Samenstelling:

Eén verstuiving (ongeveer 0,09 ml oplossing) bevat 0,09 mg xylometazolinehydrochloride. – De andere stoffen in Xylomaris zijn: zeewater – kaliumdiwaterstoffostaat – gezuiverd water.

 

Aanverwante producten: